Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 5:32

Γουμενίσσης Δημήτριος: “Τα μεγαλεία της πίστης μας δακτυλοδεικτούν σε όλους τον ουρανό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Ανάσταση ως διάβαση παρουσίασε στην ομιλία του ο μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος κατά τον εσπερινό της αγάπης που τελέστηκε το απόγευμα στον ναό της Παναγίας στη Γουμένισσα.

“Η Ανάσταση είναι μια διάβαση από τα χαμηλά προς τα ανώτερα και τα θαυμαστά. Είναι διάβαση από το θάνατο προς τη ζωή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτριος.

Ο μητροπολίτης Γουμενίσσης αναρωτήθηκε “σε τι έρεβος βρίσκεται ο κόσμος σήμερα” και υποστήριξε ότι “πολλοί στη χώρα μας απορρίπτουν τα πατρώα δόγματα και θεωρούν τα λόγια του Ευαγγελίου παρωχημένα”. Ωστόσο, τόνισε ότι “τα θαυμαστά μεγαλεία της πίστεώς μας δακτυλοδεικτούν σε όλους τον ουρανό”.

Στον εσπερινό της αγάπης συμμετείχαν οι ιερείς της μητρόπολης Γουμενίσσης και αναγνώσθηκε η ευαγγελική περικοπή σε πολλές γλώσσες, διακηρύττοντας την οικουμενική παρουσία του λόγου του Χριστού.

Στο τέλος του εσπερινού, μοιράστηκαν στο παριστάμενο εκκλησίασμα κόκκινα αυγά ενώ ο μητροπολίτης Γουμενίσσης εξήγησε ότι “ο πιο χαρμόσυνος ύμνος της εκκλησίας μας, αν και μιλάει για νεκρούς και για μνήματα, είναι το Χριστός Ανέστη”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ