Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:32

ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΧΑΡΑΣ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Σταγών: “Το πραγματικό γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού το βιώνουμε ως γεγονός παροντικό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε κλίμα αναστάσιμης χαράς τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα η ακολουθία του εσπερινού της Αγάπης στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Όπως έχει καθιερωθεί ως έθιμο κατά την ημέρα αυτή προηγήθηκε η ένδυση του μητροπολίτη Σταγών κ. Θεοκλήτου έμπροσθεν του σολέα του ναού, παρουσία των ιερέων και των τοπικών αρχών της πόλης. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας αναγνώσθηκε το κατά Ιωάννην ευαγγέλιο του εσπερινού στα Ελληνικά, Λατινικά, Αγγλικά, Ρουμανικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Αραβικά, από τους ιερείς της μητρόπολης Σταγών.

«Η αγία μας εκκλησία προ οκτώ εβδομάδων μας έδωσε την ευκαιρία να διαπλεύσουμε το μέγα πέλαγος της ψυχωφελούς Τεσσαρακοστής και του πνευματικού αγώνος, με ένα και μοναδικό σπουδαίο σκοπό. Να βιώσουμε την σημερινή λαμπροφόρο ημέρα και να λάβει κάθε ένας από εμάς την δυνατότητα για μία νέα ζωή», τόνισε στο μήνυμά του ο μητροπολίτης Σταγών.

Παίρνοντας αφορμή από την Ανάσταση του Χριστού, ο κ. Θεόκλητος επεσήμανε πως, «το πραγματικό γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού μας, το εορτάζουμε όχι ως μία απλή ανάμνηση ιστορικού και παρελθοντικού συμβάντος, ούτε ασφαλώς τελούμε μία αναπαράσταση των γεγονότων, τα οποία παρακολουθούμε ως θεατές αλλά το βιώνουμε ως γεγονός παροντικό».

Όπως υπογράμμισε μάλιστα, «σήμερα γίνεται η Ανάσταση αλλά και κάθε ημέρα που τελούμε το μυστήριο της θείας ευχαριστίας γινόμαστε κοινωνοί του Σταυρού, του Πάθους και της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού».

Ο κ. Θεόκλητος έκλεισε ωστόσο με την διαπίστωση ότι, «ο Αναστάς Κύριος σεβόμενος απολύτως την ελευθερία που ο ίδιος έχει δωρίσει στον άνθρωπο, μας παρέχει την δυνατότητα της αιωνίου βιοτής και βρίσκεται στην δική μας ευχέρεια να την αξιοποιήσουμε».

Πριν την απόλυση οι ηγούμενοι των μονών των Μετεώρων μαζί με ιερείς έψαλλαν το αναστάσεως ημέρα και στη συνέχεια ο κ. Θεόκλητος μοίρασε τα πασχαλινά αυγά σε όλους τους παρευρισκόμενους που προσήλθαν ευλαβικά για να παρακολουθήσουν από κοντά την κατανυκτική ακολουθία.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ