Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 11:53

Αναίρεσε τις δηλώσεις του ο μητροπολίτης Αλεξάντρ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αναίρεσε τις χθεσινές του δηλώσεις ο μητροπολίτης Περεγιέσλαβ – Χμελίνσκι Αλεξάντρ (Ντραμπίνκο), σύμφωνα με τις οποίες, θεωρούσε τον εαυτό του κληρικό του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμη και δεν έκανα καμία σχετική δήλωση. Πρόκειται για ερμηνείες θεωρητικών μου σχολίων» δήλωσε ο μητροπολίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Russia Today.

Στο μεταξύ, είχε ήδη σχολιαστεί η επίμαχη δήλωση από την διεύθυνση επικοινωνίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο επικεφαλής της, αρχιεπίσκοπος Κλιμέντιος (Βετσεριά), δήλωσε: «Δεν γνωρίζω αν υπάρχει επίσημη δήλωση, δεν γνωρίζω αν την έχει καταθέσει επισήμως στην μητρόπολη Κιέβου, ο σεβασμιώτατος Αλεξάντρ. Μία δήλωση στον Τύπο δεν είναι αρκετή ώστε να κρίνουμε τις προθέσεις του».

Ο αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε πως το τελευταίο διάστημα ο μητροπολίτης έκανε πολλές και αντιθετικές μεταξύ τους δηλώσεις προς τον Τύπο.

Σημειώνεται πως χθες το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφάξ – Ουκρανία» μετέδωσε δήλωση του μητροπολίτη Αλεξάντρ ότι θεωρεί εαυτόν κληρικό του Οικουμενικού πατριαρχείου και πως η Ουκρανία είναι πλέον έδαφος του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω ιεράρχης την φέτος την άνοιξη είχε συνυπογράψει την επιστολή προς τον Οικουμενικό πατριάρχη με την παράκληση να παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην τοπική εκκλησία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ