Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 3:07

Είμαστε Ιεράρχες του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως λέει Μητροπολίτης της ουκρανικής Εκκλησίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο γνωστός ιεράρχης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας (πρώην γραμματέας του μακαριστού μητροπολίτη Κιέβου Βλαδίμηρου), μητροπολίτης Αλεξάντρ Ντραμπίνκο, ανακοίνωσε σήμερα πως θεωρεί εαυτόν κληρικό του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

«Κατά την τελευταία σύνοδο του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως, ακυρώθηκε η μεταβίβαση της Μητροπόλεως Κιέβου στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Από την στιγμή εκείνη, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το έδαφος της Ουκρανίας είναι έδαφος της αποκατεστημένης Μητροπόλεως του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Συγκεκριμένα, από τη στιγμή εκείνη (της λήψης αυτής της αποφάσεως), είμαστε, σήμερα, κληρικοί της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως», δήλωσε ο μητροπολίτης Περεγιάσλαβ – Χμελνίσκι και Βισνιέφσκι Αλεξάντρ Ντραμπίνκο σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό διαδικτυακό ΜΜΕ.

Πρόσφατα ο μητροπολίτης Αλέξανδρος σε άρθρο του στου orthodoxia.info είχε τονίσει πως “Η αποκοπή της επικοινωνίας για έναν λόγω που δεν επηρεάζει τα ζητήματα του δόγματος είναι απολύτως απαράδεκτη. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει στις πιο ολέθριες αλλαγές στην εκκλησιαστική συνείδηση”.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 11 Οκτωβρίου η Σύνοδος στην Κωνσταντινούπολη ακύρωσε την νομική ισχύ της επιστολής του 1686 που έδινε στον Πατριάρχη Μόσχας δικαίωμα χειροτονίας του μητροπολίτη Κιέβου και ανακοίνωσε την επανασύσταση Σταυροπηγίου στο Κίεβο, αποκαθιστώντας τους επικεφαλής των σχισματικών Εκκλησιών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ