Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 5:36

Συνάντηση Ιερώνυμου-Θεόδωρου χωρίς αναφορές στο ουκρανικό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα. Οι δυο προκαθήμενοι συνομίλησαν κατ’ ιδίαν για περίπου 45 λεπτά και συζήτησαν όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στις διορθόδοξες σχέσεις.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος δήλωσε ότι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Αρχιεπίσκοπο και ευχαρίστησε και την Εκκλησία της Ελλάδος που χαρακτήρισε ως την παρηγοριά του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Ο κ. Θεόδωρος ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις χειροτονίες νέων επισκόπων που θα ενισχύσουν και θα συνδράμουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του ιεραποστολικού έργου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Καλή δύναμη και καλό ταξίδι του ευχήθηκε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Οι δυο προκαθήμενοι δεν αναφέρθηκαν καθόλου στις δηλώσεις τους στο ζήτημα των εξελίξεων του ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος, ωστόσο σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές το θέμα απασχόλησε και την συνάντησή τους. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος είναι οι δυο πρώτοι προκαθήμενοι Εκκλησιών που αναγνώρισαν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και μνημονεύουν το όνομα του Επιφανίου Κιέβου και για αυτόν τον λόγο έχουν μπει στο στόχαστρο της Μόσχας που έχει διακόψει το μνημόσυνό τους, όπως και στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ