Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 | 12:24

Επίσκεψη της επικεφαλής της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πατριαρχική Καθέδρα πραγματοποίησε την 21η Μαρτίου η κα Ευγενία Σιδερά Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Υποδεχόμενος ο Μακαριώτατος την κα Σιδερά στο Ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη της διακεκριμένης Ελληνίδος στην καταγωγή διπλωμάτου των ΗΠΑ. Ακόμη, εξέδήλωσε την ικανοποίησή του για την ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου, της Ελλάδος και της Κύπρου στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου, υπογραμμίζοντας την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς τις ηγεσίες των προαναφερθέντων κρατών για την διαρκή συναντίληψη προς το εν γένει ιεραποστολικό, ποιμαντικό, ανθρωπιστικό και πνευματικό έργο Αυτής στην Αφρικανική ήπειρο. Ωσαύτως, παρουσίασε και τα προβλήματα, ως και τα αναφυόμενα σε αυτό προσκόμματα.

Κατακλείων, ανεφέρθηκε με λόγους αγάπης και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και στην κατ’  αυτόν τοπική Εκκλησία και τον Ελληνισμό της Αμερικής για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη προς την ιεραποστολή. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και για την προ έτους εποικοδομητική συνάντησή του με τον Εξοχ. Πρόεδρο των ΗΠΑ κ.Τζον Μπάιντεν

Αντιφωνώντας η κα Σιδερά ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την θερμή υποδοχή και εξεδήλωσε την αμείωτη στήριξη της προς το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Επακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, καθώς και περιήγηση στους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου.  

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και η κα Alyssa Aalmo Becker, στέλεχος της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Κάϊρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ