Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 | 11:25

Η χειροτονία του επισκόπου Ιππώνος Στεφάνου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Νικολάου Καΐρου, κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε την χειροτονία του Βοηθού Επισκόπου Ιππώνος κ. Στεφάνου.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως και της εις Επίσκοπον χειροτονίας του Θεοφιλεστάτου μετείχαν οι Μητροπολίτες Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος, Ρόδου κ. Κύριλλος, Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος, Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Νουβίας κ. Σάββας, Ιλίου κ. Αθηναγόρας Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Πτολεμαΐδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Καρθαγένης κ. Μελέτιος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, Κινσάσας κ. Θεοδόσιος, οι Επσρχιούχοι Επίσκοποι Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, Μπουζουμπούρας και Μπουρούντι κ. Ισσάκ και οι Βοηθοί Επίσκοποι Κνωσσού κ. Μεθόδιος, και Κωνσταντιανής  κ. Κοσμάς. 

Ελαβαν μέρος ακόμη, ο Αρχιμ. κ. Διονύσιος Χαριτάκης, Καθηγούμενος της Μονής Πσναγίας Αγκαράθου Αρχιεπισκοπής Κρήτης, οι Πρωτοσύγκελλοι των Μητροπόλεων Ιλίου, Μέμφιδος και Παροναξίας, ο κατά σάρκαν πατέρας του χειροτονηθέντος  Επισκόπου, Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Σουλιμιώτης, κληρικός της Μητροπόλεως Τριφυλίας και άλλοι κληρικοί και μοναχοί, ελθόντες στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα προς τούτο.

Παρέστησαν επίσης, η Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κάϊρο, κα Πόλυ Ιωάννου, ο εκπροσωπήσας τον κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου, Πρέσβυ της Ελλάδος στο Κάϊρο κ. Γεώργιος Οικονόμου, Γραμματεύς της Πρεσβείας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο Πρόεδρος της Αραβορθοδοξου Κοινότητος Ντάχερ κ. Σαλέμ Κασις, ο Πρόεδρος του Πατριαρχικού Κέντρου Καΐρου κ. Γεώρεγιος Ζουμπουλίδης, εκπρόσωποι ελληνκών φορέων και συλλόγων στο Κάιρο κ.α.

Ακολούθως ατην Αίθουσα του θρόνου της παρακειμένης Πατριαρχικής Επιτροπείας  Επιτροπείας Καΐρου, ο νεοχειροτονηθείς αρχιερεύς εδεχθή τις ευχές όλων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΠΠΩΝΟΣ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιππώνος Στέφανος κατά κόσμον Ιωάννης Σουλιμιώτης, γεννήθηκε το 1968 στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Φοίτησε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών και στην Θεολογική Σχολή Αθηνών. Έλαβε δίπλωμα master στο τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας. Φοίτησε στην Σχολή Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παρηκολούθησε μαθήματα συντηρήσεως ιερών κειμηλίων και μουσειολογίας στο τμήμα Συντηρήσεως και Διαχειρίσεως εκκλησιαστικών κειμηλίων της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Μοναχός εκάρη την 19η Αυγούστου του 1994 στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοπηγής Νήσου Πρώτης Τριφυλίας υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κυρού  Στεφάνου. Υπό του ίδιου Αρχιερέως χειροτονήθηκε Διάκονος την 18η Σεπτεμβρίου 1994 λαβών το οφφίκιο του Αρχιδιακόνου την 25η Μαρτίου 1995. Πρεσβύτερος χειροτονηθηκε την 27η Δεκεμβρίου 1997 λαβών και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Διετέλεσε προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως Κυπαρισσίας και από την 1ης Φεβρουαρίου 2001 Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Το 2007  μετετέθη στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού Βούλας , Βουλιαγμένης και Βάρης . Επι τριάμιση  έτη υπηρέτησε ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και έως το 2017 εφημέριος και ιεροκήρυκας του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σουρμένων Ελληνικού. Επί σειρά ετών διετέλεσε εκπρόσωπος της  Μητροπόλεως  Τριφυλίας στην Πανορθόδοξο Συνδιάσκεψη επί των αιρέσεων και συμμετείχε σε πολλά άλλα συνέδρια και σεμινάρια.

Τον Ιανουάριο του 2018 μετεκλήθη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Διετέλεσε προϊστάμενος  του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ελληνικής Κοινότητος Καΐρου και εφημέριος του Πατριαρχικού Ιστού Ναού Αγίου Νικολάου .

Τα Χριστούγεννα του 2019 έλαβε δια των τιμίων χειρών του Παπά και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ Θεοδώρου το οφφίκιο του Μεγάλου Εκκλησιάρχου του Θρόνου. Επιμελήθηκε την εκ βάθρων ανακαίνιση του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Σουέζ.

Έλαβε  διάφορες τιμητικές διακρίσεις, Συνέγραψε μελέτες ιστορικού περιεχομένου και δημοσίευσε άρθρα κλπ. στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Την 15η Φεβρουαρίου 2024 εξελέγη υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Βοηθός Επίσκοπος παρά τη ΑΘΜ, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτε διαλαμψάσης Επισκοπής Ιππώνος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ