Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 | 11:30

Η χειροτονία του νέου Επισκόπου Τζούμπα και Νοτίου Σουδάν από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε η χειροτονία του νέου Επισκόπου Τζούμπα και Νοτίου Σουδάν Θεοφιλεστατου κ Κωνσταντίνου στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Νικολάου του Καΐρου.

Της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Γέροντος Λεοντοπόλεως κ Γαβριήλ, Γενικού Πατριαρχικού Επιτρόπου, Καμπάλας κ. Ιερωνύμου, Ερμουπόλεως κ. Νικολάου, Πατριαρχικού Επιτρόπου των Αραβορθοδόξων, Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Νουβίας κ. Σάββα, Πτολεμαΐδος κ. Παντελεήμονος, Αρχιγραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πηλουσίου κ. Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, ως και των Επισκόπων Τζίτζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σιλβέστρου, Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκταρίου και Ιππώνος κ. Στεφάνου.

Επίσης, έλαβαν μέρος Πρεσβύτεροι, οι οποίοι ήλθαν από την χώρα της Ουγκάντας επί τω χαροποιώ γεγονότι της εις Επίσκοπον εκλογής του συμπατριώτη τους κληρικού.

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Τζούμπα και Νοτίου Σουδάν κ. Κωνσταντίνος στην ομιλία του περιέγραψε την πορεία της ζωής του για να γνωρίσει την Ορθοδοξία ευχαριστώντας σημαντικά πρόσωπα της Ορθοδόξου Ιεραποστολής που την σηματοδότησαν. Αναφέρθηκε στους αείμνηστους Μητροπολίτες Καμπάλας κυρό Θεόδωρο και κυρό Ιωνά, οι οποίοι με το καλό παράδειγμα και τις πνευματικές τους συμβουλές, τον ενεθάρρυναν να προχωρήσει προς την Ορθοδοξία και εν συνεχεία στην  Ιερωσύνη.

Κατά την ομιλία του ο  Σεπτός Προκαθήμενος του Αγίου Μάρκου επήνεσε την ζέουσα πίστη του εψηφισμένου Αρχιερέως, την θεολογική του κατάρτιση, την ταπεινότητα του, τον Ιεραποστολικό του ζήλο (έχει ιδρύσει μέχρι σήμερα 8 νέες Εκκλησιαστικές Κοινότητες) και το θυσιαστικό του φρόνημα για να διακονήσει, ως ο πρώτος Ποιμενάρχης στο νεώτερο χρονικώς ανεξάρτητο κράτος του κόσμου και ένα εκ των πλέον επικινδύνων εξ επόψεως ασφαλείας συνεπεία εσωτερικών συγκρούσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ