Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 | 0:54

O πανηγυρικός εσπερινός του οσιομάρτυρα Εφραίμ στην Νέα Μάκρη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον λαμπρό πολυαρχιερατικό εσπερινό που τελέσθηκε απόψε το απόγευμα στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του όρους Αμώμων στην Αττική, ξεκίνησαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου οσιομάρτυρα Εφραίμ.

Στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, ο οποίος μίλησε για το μήνυμα της Αναστάσεως αλλά και τις αρετές που ήταν κοσμημένος ο εορταζόμενος Άγιος Εφραίμ, ο οποίος έφτασε στα ανώτερα επίπεδα αγιοσύνης και το ιερό Λείψανό του αποτελεί πηγή ζωής και αθανασίας.

Ακολούθησε ιερά αγρυπνία, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της ακολουθίας, χιλιάδες προσκυνητών κατέκλυσαν τον χώρο την Μονής για να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμα του οσιομάρτυρα Εφραίμ .

Σήμερα θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο προεστώτος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου ενώ θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Στον εσπερινό και στην θεία λειτουργία τους ύμνους αποδίδει η Βυζαντινή χορωδία του Πρωτοψάλτη κ. Δημητρίου Καλομοίρη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ