Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 10:16

H υποδοχή λειψάνου του Απ. Βαρνάβα στον Άγιο Δημήτριο Πετρουπόλεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση η Πετρούπολη και ο Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου, υποδέχθηκαν σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, το λείψανο του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα, από την Κύπρο και την Ιερά Μονή Κύκκου όπου φυλάσσεται.

Το λείψανο και συγκεκριμένα το χέρι του ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου μετέφερε ο π. Παρασκευάς Παπαμιχαήλ, Διευθυντής του Γραφείου του Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρου και ο Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Πυλιώτης.

Στη συνέχεια, η πομπή των ιερέων που συνόδευσαν το λείψανο κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό,  όπου το ιερό σέβασμα έγινε δεκτό από τον  Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και εκατοντάδες πιστούς.

Εν συνέχεια, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Αθηναγόρα, ο οποίος στον λόγο του, αναφέρθηκε στην θαυματουργό χάρη των ιερών λειψάνων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “η τιμή των λειψάνων στην ιστορία και παράδοση της Εκκλησίας μας έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα και περιεχόμενο. Είναι τιμή και προσκύνηση, δεν είναι λατρεία. Τον μόνο που λατρεύουμε είναι τον Θεό μας. Την Παναγία, τους Αγγέλους και τους Αγίους τους τιμάμε. Στους Αγίους κατοίκησε μέσα τους ο Θεός, γι αυτό και μυροβλύζουν τα οστά τους. Όχι από την αγιότητά τους ή την άσκησή τους, αλλά επειδή φέρουν μέσα τους τον Θεό. Έτσι, προσκυνώντας τα λείψανα, προσκυνάμε τον Θεό που κατοίκησε μέσα σε αυτά. Και αυτός τα διατηρεί αλώβητα στους αιώνες. Τα ανθρώπινα σώματα είναι εν δυνάμει κατοικητήρια και ναοί του Θεού του ζώντος”.

Έκλεισε με τη φράση “τα λείψανα του Αγίου Βαρνάβα έκαναν ένα μεγάλο ταξίδι από την μαρτυρική Κύπρο και την Ιερά Μονή Κύκκου. Και ήρθαν εδώ για να μας θυμίσουν πως ο Θεός έγινε άνθρωπος. Έγινε όμοιος μ’ εμάς για να μας πάρει μαζί Του στην ουράνια δόξα του. Και το σώμα αυτό το ανθρώπινο να γίνει κατοικητήριο του Θεού κι εμείς να γίνουμε θεοφόροι”.

Τα λείψανα του Αποστόλου Βαρνάβα θα παραμείνουν στον Ναό έως τις 25 Φεβρουαρίου, προς ευλογία των πιστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ