Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 12:21

Η ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ

Ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου από το Άγιον Όρος στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο από το ιερό λείψανο του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου προστάτου και εφόρου της ιεράς μονής Οσίου Ξενοφώντος Αγίου Όρους θα έχουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου το προσεχές διάστημα.

Η τελετή υποδοχής του ιερού θησαυρίσματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου και ώρα 18:30 μ.μ. στα προπύλαια του ιερού ναού Αγίου Διονυσίου Αχαρνών και θα το υποδεχθούν ο μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, κληρικοί και πλήθος πιστών, ενώ αμέσως μετά θα τελεστεί ο αρχιερατικός εσπερινός και η παράκληση στον άγιο Γεώργιο.

Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού λειψάνου στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αχαρνών, θα τελείται καθημερινά το πρωί θεία λειτουργία, το μεσημέρι στις 12 παράκληση προς τον άγιο Γεώργιο και το απόγευμα στις 18:00 εσπερινός και παράκληση προς την Παναγία. Την παρασκευή ωστόσο 5 Μαΐου στις 9 το βράδυ θα τελεστεί κατανυκτική αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό.

Το λείψανο θα τίθεται προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών καθημερινά από τις 8:00 το πρωί έως και τις 20:30 το βράδυ, ενώ η αναχώρησή του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, αφού νωρίτερα το πρωί τελεστεί η αρχιερατική  θεία λειτουργία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ