Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 5:28

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Σπυρίδωνα Κισάμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος, στην Κίσαμο, τελέστηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου κ. Αμφιλοχίου. Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Παν. Αρχιμανδρίτου κ. Φωτίου Γαβριελάτου, Ιεροκήρυκος της Ι.Μ Κεφαλληνίας, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Πορεία και Συνάντηση της Μεγάλης Σαρακοστής».

Ο ομιλητής, με λόγο γλαφυρό και μεστό, αναφέρθηκε στην έννοια της αληθινής ευτυχίας σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «… ψάχνουμε να βρούμε την χαμένη πορεία μας, λείπει η διάσταση της ελπίδας, η γνώση και η γεύση της αλήθειας, δηλ. ο Χριστός. Ευτυχία είναι ο πόθος που φύτεψε ο Θεός στην καρδιά μας. Αυτό που λείπει από την ζωή μας είναι το αλάτι που θα μας οδηγήσει στην πείνα και την δίψα της αληθινής ευτυχίας, καθώς λησμονούμε πολλές φορές ότι η ομορφιά της ψυχής έχει το κάλλος του παραδείσου.Η ζωή χωρίς Θεό δεν αντέχεται», κατέληξε ο ομιλητής.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος χαιρέτισε και καλωσόρισε τον εκλεκτό ομιλητή, ευχαριστώντας και τον Σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο δια την ευλογητική συγκατάθεση ελεύσεως του ομιλητή, σημειώνοντας: «Ο μεγαλύτερος εχθρός της αγάπης είναι η εγωπάθεια, με αποτέλεσμα να είμαστε εγκλωβισμένοι στην αυτάρκεια μας και να αναζητούμε τις ατομικές αλήθειες και όχι την καθολική αλήθεια που είναι ο Χριστός και η Εκκλησία Του».

Στο τέλος του Εσπερινού προσφέρθηκε εις το πυκνό εκκλησίασμα Εικόνα των Αγίων της Κεφαλληνίας και πήλινο καντήλι, με την παρότρυνση του Επισκόπου μας: «τα σπίτια μας να μυρίζουν λιβάνι και να ανάβει καντήλι, αντίδοτο στον χωρίς ελπίδα κόσμο που απειλητικά μας κυκλώνει».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ