Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 | 6:11

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ

Περικόσμηση του απερχόμενου Πρέσβη της Ελλάδος στην Αίγυπτο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο κι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τον Μεγαλόσταυρο Σάββα του Ηγιασμένου στον απερχόμενο Πρέσβη της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Γαριλίδη Νικόλαο απένειμε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος με την ευκαιρία της λήξη της θητείας του στην Νειλοχώρα.

Ο Μακαριώτατος προσφωνών τον κ. Πρέσβη εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες για την πολύτιμη συναντίληψη αυτού σε σημαντικά θέματα που αφορούσαν το Πατριαρχείο αναφέροντας μεταξύ άλλων πως, «είστε άνθρωπος λίαν πεπαιδευμένος, είστε φιλότεχνος, η προσωπικότητά σας κοσμείται με πολλά χαρίσματα, συνεπώς είμαι βέβαιος ότι ό,που κληθείτε να υπηρετήσετε, σε όποιο μετερίζι και αν βρεθείτε, πάντα θα έχετε να προσφέρετε πολλά». Κατακλείων υπογράμμισε την μακρά φιλία που τους συνδέει για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Κατά την αντιφώνησή του ο απερχόμενο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την προσγενομένη τιμή.  «Η φιλία, η αγάπη και η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Τα αισθήματα αυτά έρχονται να συμπληρωθούν από μία βαθιά αναγνώριση, διότι εδώ είδα σε βάθος το έργο το οποίο έχετε επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια», επεσήμανε ο κ. Γαριλίδης.

Στην τελετή της περικοσμήσεως παρέστησαν ο μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης και κληρικοί της πατριαρχικής αυλής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ