Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 12:01

Ορθόδοξοι βουλευτές από διάφορες χώρες στη Μεγαλόνησο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνάντηση με ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης είχε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) και βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο επικεφαλής του διεθνούς θεσμού στον οποίο συμμετέχουν Ορθόδοξοι βουλευτές από 25 χώρες, συνοδευόμενος από τον Σύμβουλο της ΔΣΟ, Κώστα Μυγδάλη επισκέφθηκαν αρχιερείς της Κρήτης για τη Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ, που θα λάβει χώρα από 22-25 Ιουλίου στη Γεωργιούπολη των Χανίων, με κεντρικό θέμα: «Το μέλλον της Ευρώπης, το μέλλον του κόσμου μετά την πανδημία».

Ο κ. Χαρακόπουλος συνάντησε τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο τον οποίο συνεχάρη για το έργο που επιτελεί η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και εξέφρασε την ελπίδα «σύντομα, έχοντας ξεπεράσει την δοκιμασία της πανδημίας, να μπορέσουμε να οργανώσουμε από κοινού δράσεις και στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, χώρο γνωστό και αγαπητό σε εμάς».

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος τους καλωσόρισε, με λόγους θερμούς, σημειώνοντας πως «Η Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου είχε την μεγάλη ευλογία, τιμή και χαρά να φιλοξενήσει, στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, κορυφαίο ιστορικό και εκκλησιαστικό γεγονός των τελευταίων αιώνων. Θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα εάν η συνάντηση της ΔΣΟ αυτή πραγματοποιείτο στους πάντοτε φιλόξενους και ευρύχωρους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, όμως οι συνθήκες της περιόδου δυστυχώς, δεν το επιτρέπουν. Ευχόμεθα σύντομα να ξεπεραστεί η παγκόσμια αυτή δοκιμασία της λοιμικής νόσου και η ανθρωπότητα να επανέλθει στους ρυθμούς της, ξαναβρίσκοντας την ομορφιά της ζωής χωρίς την σπάθη του φόβου και της αβεβαιότητας».

Νωρίτερα ο κ. Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, ενώ ακολούθως επισκέφθηκαν την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, όπου τους υποδέχτηκε ο Καθηγούμενος της Μονής Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος τους καλωσόρισε, τους ξενάγησε στους χώρους της Μονής και συζήτησε μαζί τους για το επίκαιρο θέμα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς θεσμού, που θα πραγματοποιηθούν στη Μεγαλόνησο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ