Δε, 22/07/24 | 21:08

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΑΣΟΥΛΑ

ΔΣΟ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση με τη νέα σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση με τη νέα σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας που συγκροτήθηκε μετά από απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η σύνθεση της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας για τη τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο της Βουλής των Ελλήνων, μετά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, εκτός του επικεφαλής της κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, περιλαμβάνει τους βουλευτές κ.κ. Αθανάσιο Δαβάκη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Ιωάννη Σαρακιώτη και Απόστολο Πάνα.

Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ καλωσόρισε τα νέα μέλη και παρουσίασε τη θεσμική φύση και τους καταστατικούς σκοπούς του διακοινοβουλευτικού θεσμού. Αναφέρθηκε διεξοδικά στις διαθεσμικές σχέσεις με ομόλογους οργανισμούς και διεθνείς οργανισμούς, τις τακτικές επαφές με εκπροσώπους των Εκκλησιών και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Επιπλέον, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πρόσφατες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που έχει αναλάβει η ΔΣΟ για την προβολή των Ναών της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο, την ανάδειξη των χριστιανικών αξιών στην Ευρώπη και τις αφιερωματικές τιμητικές εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο διεθνής θεσμός στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 30 ετών λειτουργίας.

Τα νέα μέλη της αντιπροσωπείας εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να ενημερωθούν περαιτέρω για τις δράσεις της ΔΣΟ από τη Γραμματεία και εξέφρασαν την επιθυμία τους για ενεργή συμμετοχή στις προγραμματιζόμενες δράσεις της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ