Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 6:28

O μητροπολίτης Λήμνου στην ενορία του Αγίου Λουκά Νέας Κηφισιάς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η μνήμη του Ευαγγελιστή Λουκά στον μικρό ναό του αγίου στη Νέα Κηφισιά (Αδάμες).

Στον σημερινό πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο νέος μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος ο Γ’ τον οποίο πλαισίωσαν ιερείς απο την Μητρόπολη Κηφισίας και άλλων επαρχιών.

Ο κ. Ιερόθεος που προεξήρχε για πρώτη φορά ως αρχιερέας, εξομολογήθηκε πως συνέπεσε η πρώτη του χοροστασία με την πανήγυρη μιας ενορίας που γνωρίζει εκ θεμελίων και τόνισε ότι “απευθύνω κι εγώ χαιρετισμός όχι μόνο προς την πνευματική οικογένεια του Αγίου Λουκά Αδαμών αλλά και προς όλους τους Κηφισιώτες, όπου διηκόνησα από το 1986 έως το 2010 από διάφορες θέσεις και αποτέλεσαν την δεύτερη οικογένειά μου”.

Στον λόγο του ο μητροπολίτης Λήμνου έιπε ότι “Ο Ευαγγελιστής Λουκάς ήταν και παραμένει συνοδοιπόρος, βοηθός και αρωγός σε κάθε άνθρωπο που εργάζεται για την διάδοση του Λόγου του Θεού και το Ευαγγέλιό του. Στα συγγράματα και το έργο του αποτελεί στηρίζεται όλο το Ευαγγέλιο.

Επίσης τόνισε πως “η προσωπικότητα του Ευαγγελιστού Λουκά είναι συνδεδεμένη με την Θεοτόκο. Διότι κανένας δεν αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας με τόσες λεπτομέρειες όπως ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Σε τέτοιο βαθμό ώστε να θεωρείται ο Ευαγγελιστής της ίδιας της Θεομήτορος”.

Τέλος, αναφέρθηκε στην φράση του Αποστόλου των Εθνών Παύλου «ασπάζεται υμάς Λουκάς ο ιατρός ο αγαπητός», υπογραμμίζοντας ότι στο πρόσωπό του ο Απόστολος των Εθνών Παύλος ύμνησε τον πιστό φίλο και συνοδοιπόρο. Τον άνθρωπο που είχε συνείδηση για αυτό που έκανε και τον άνθρωπο που τελείωσε την ζωή του με ζήλο, καρπο της συνείδησης αυτή της διάδοσης του Ευαγγελίου. Τίμησε δηλαδή κάθε πιστό άνθρωπο που μέσα από μια μαρτυρική και επίπονη λειτουργεί με συνείδιηση και ζήλο για ομολογία του ονόματος του Χριστού.

Εκ μέρους του μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου, τον νέο μητροπολίτη Λήμνου καλωσόρισε ο ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Κηφισίας Αμαρουσίου & Ωρωπού, αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης τονίζοντας πως ο μητροπολίτης Ιερόθεος διακόνησε με αυταπάρνηση και αφοσίωση την Μητρόπολη Αττικής επί σειρά ετών και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ