Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 9:30

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ

Ο μητροπολίτης Λαρίσης λιτάνευσε την κάρα του αγίου Γεδεών στους δρόμους του Τυρνάβου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την πόλη του Τυρνάβου ευλόγησε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος με την κάρα του πολιούχου Αγίου Γεδεών.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας, δεν κατέστη ούτε φέτος δυνατό, ώστε να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία που γίνεται κάθε χρόνο στην πανήγυρη του αγίου. Έτσι, ο κ. Ιερώνυμος κρατώντας την κάρα του προστάτου της περιοχής στα χέρια του, ευλόγησε εποχούμενος τους κατοίκους, περνώντας από όλους τους κεντρικούς δρόμους της επαρχίας.

Είχε προηγηθεί αρχιερατικό συλλείτουργο για την εορτή του πολιούχου αγίου Γεδεών, στον ομώνυμο ναό του αγίου, όπου έλαβαν μέρος ο μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος και ο οικείος μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας μάλιστα, ο μητροπολίτης Λαρίσης, τέλεσε και την εις διάκονον χειροτονία του κ. Δημητρίου Τσιγάρα.

Στις παραινέσεις του ωστόσο προς το νέο κληρικό, ο κ. Ιερώνυμος, σημείωσε ότι «στη σύγχρονη εποχή και η ιερωσύνη είναι ένα μαρτύριο, καθώς ο πόλεμος κατά της Εκκλησίας μαίνεται, ιδίως σε όσους κάνουν ανυπακοή στην Εκκλησία και τολμούν να δηλώνουν ότι θα τη “διορθώσουν”», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ