Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | 18:39

Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΓΕΔΕΩΝ

Περιστερίου: Ο κάθε χριστιανός οφείλει να κατανοεί και να τιμά τη γιορτή ενός αγίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης στον Τύρναβο οι θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου και προστάτου της πόλης Αγίου Γεδεών.

Επίκεντρο των ακολουθιών ήταν ο ομώνυμος ναός του αγίου στον Τύρναβο, όπου στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, τον οποίο και υποδέχθηκε με θερμούς λόγους ο οικείος μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος.

Ο μητροπολίτης Περιστερίου, στο κήρυγμά του αρχικά αναφέρθηκε στη Γέννηση του Θεανθρώπου και στην πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου. «Σήμερα ο κάθε χριστιανός οφείλει να κατανοεί, να τιμά και να βιώνει μια μεγάλη εορτή ενός αγίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιεράρχης για να επισημάνει στη συνέχεια την ιδιαίτερη χαρά με την οποία και ο πολιούχος του Τυρνάβου δέχθηκε το μαρτυρικό του θάνατο. «Μία χαρά που όλοι οι ορθόδοξοι πρέπει να έχουμε στη ζωή μας και να τη μεταδίδουμε σε όλους τους συνανθρώπους μας», τόνισε.

Να σημειωθεί, ότι πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν από νωρίς στο ναό με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, προκειμένου να ασπαστούν τη χαριτόβρυτη κάρα του αγίου και να προσκυνήσουν τον τάφο του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ