Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 11:26

Ο εσπερινός του Αγίου Ευθυμίου στην Κυψέλη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Κυψέλης, σε έναν από τους λίγους ναούς, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Όσιο Ευθύμιο τον Μέγα.

Τον Εσπερινό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Καθηγούμενος της Ι. Μ. Ασωμάτων Πετράκη, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βολιώτη, τον προϊστάμενο του Ναού Πρωτ. Βασίλειο Χαβάτζα, Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλους κληρικούς της
Αρχιεπισκοπής.

Επίσης, την εορτή τίμησε με την παρουσία της η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων κ. Εύα Κοντοσταθάκου.

Τον Θείο Λόγο, κατόπιν παρακλήσεως του Θεοφιλεστάτου, κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος π. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε στο «χάρισμα των δακρύων» που είχε ο Όσιος Ευθύμιος και την σημασία του μέσα στην ασκητική παράδοση της Εκκλησίας μας. Αναφέρθηκε στις διάφορες κατηγορίες των δακρύων και συσχέτισε αυτό το ασκητικό χάρισμα με την ζωή του ανθρώπου του σήμερα, ιδιαίτερα μάλιστα σε μία εποχή κρίσης και μεγάλων δυσκολιών.

Τέλος, μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β΄, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά σε μία σημαντική φράση του Μακαριωτάτου ότι «λαός που καταλαμβάνεται από πανικό σημαίνει ότι έχει αποκοπεί από τις ρίζες και την ιστορία του».

Ο προϊστάμενος του Ναού ευχαρίστησε στο τέλος όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην πανήγυρη.

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Ευθυμίου Κυψέλης

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ