Δε, 15/07/24 | 21:27

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΜΩΝΥΜΟΥ ΔΗΜΟΥ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών η τελευταία Ιερατική Σύναξη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου η Ιερατική Σύναξη των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών.

Παρέστησαν, επίσης, οι Επίσκοποι Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος και Ρωγών κ. Φιλόθεος.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης καλωσόρισε τους ιερείς και ανέφερε πως η Εκκλησία μας είναι μια Εκκλησία δυναμική που ανοίγει δρόμους στην ιστορία με το μαρτυρικό κήρυγμα της αγάπης, της ανεκτικότητας και της συναδέλφωσης των ανθρώπων. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Ενορία μας κοινωνία προσώπων. Συμπλήρωσε δε ότι η ενορία ως το κατεξοχήν κύτταρο της Εκκλησιαστικής ζωής εντός της κοινωνίας μπορεί να γίνει εστία ανάπτυξης του εθελοντισμού και κέντρο συνεργασίας με άλλους επιχώριους φορείς. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να καταστήσουμε το ναό σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, μίλησε για το προνοιακό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής ιδιαιτέρως για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται για τους νέους αλλά και τις δράσεις για την διακονία ασθενών στα νοσηλευτικά ιδρύματα, τις στέγες κατακοίτων, τα συσσίτια, το κοινωνικό φροντιστήριο, τις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής. Αναφέρθηκε ακόμη στις δομές που στηρίζουν τις οικογένειες, τις μητέρες αλλά και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην δοκιμασία της πανδημίας που όπως τόνισε μας έδωσε αρκετά διδάγματα. Μίλησε ακόμη για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του.

«Χρειαζόμαστε νέα ποιμαντική» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος και έκανε λόγο για το Ι.Π.Ε. και στις δράσεις του ενώ εξέφρασε την αγωνία του και μίλησε για τις προσπάθειες που κάνει αναφορικά με το ζήτημα εφημερίων. Μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας και συναλληλίας σε όλους τους τομείς καθώς και για τις σχέσεις με την Πολιτεία, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις εκκλησιαστικές σχολές και στην Ριζάρειο υπογραμμίζοντας τους στόχους της και τους σκοπούς ίδρυσής της.

Στην συνέχεια ο π. Θεολόγος Αλεξανδράκης αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης μίλησε για τα προγράμματα, την αξία και την σημασία τους καθώς και για τους στόχους του Ιδρύματος. Ο Επίσκοπος Ωρεών μίλησε για την αγωνία του Αρχιεπισκόπου για το έργο της Εκκλησίας και της Ιεράς Συνόδου ενώ έκανε αναφορά στην περίοδο της πανδημίας και στα ζητήματα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει η Εκκλησία. Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν και οι Επίσκοποι Ανδρούσης και Ρωγών.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ολοκληρώνοντας την ιερατική σύναξη ο Αρχιεπίσκοπος για ακόμη μία φορά θέλησε να κάνει σαφές ότι στηρίζει τους ιερείς και θα είναι δίπλα τους για οτιδήποτε χρειαστούν, ενώ τους κάλεσε να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ