Δε, 15/07/24 | 20:00

Ο ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ

Ευχές από συνεργάτες και προσωπικό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών δέχθηκε ο Μακαριώτατος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ευχές από το προσωπικό και τους συνεργάτες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος σε εκδήλωση με αφορμή την εορτή του την οποία διοργάνωσε ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Ιωάννης Σ. Τσούρας.

«Οι ευχές μας αναβλύζουν πλούσιες τη σημερινή ημέρα» τόνισε ο κ. Τσούρας και σημείωσε ότι «αν τούτη την ώρα ανιχνεύσει κάποιος την καρδιά μας θα διαπιστώσει με βεβαιότητα δύο πράγματα. Το πρώτο είναι η υιικότητα των αισθημάτων μας. Που σημαίνει ότι η μεταξύ μας σχέση είναι σχέση παιδιών προς πατέρα. Είναι η ευγνωμοσύνη που χαρακτηρίζει μια τέτοια σχέση, ως απάντηση στις πολλές δωρεές, αυτές που πηγάζουν από την καρδιά του πατέρα. Δώρο ανεκτίμητο είναι η προσευχή σας για εμάς, η καθοδήγηση στα θέματα της καθημερινής μας εργασίας εδώ στα Γραφεία, η παρουσία του προσώπου σας στη ζωή μας με διάκριση και ελευθερία. Το δεύτερο είναι η συνοχή της καρδιάς μας. Συνοχή καθώς αναφέρουμε τις ευχές μας στο θρόνο του Αγίου Θεού μας, Τον οποίο σείς διακονείτε από τόσο διακεκριμένη εκκλησιαστική θέση.

Προσευχόμαστε να σας ευλογεί ο Θεός και να σας φωτίζει. Η παρουσία της Εκκλησίας μας στο σημερινό κόσμο είναι αντιλεγόμενη. Σε ένα περιβάλλον που το χαρακτηρίζει, όπως εύστοχα έχει διατυπωθεί, η επανάσταση του ο,τιδήποτε, καλούμαστε όλοι να δώσουμε τη μαρτυρία της ζωής και της νίκης κατά του θανάτου. Οι καρδιές των ανθρώπων είναι σήμερα ιδιαίτερα κλειστές και καχύποπτες. Είθε ο Θεός να σας χαριτώνει πλούσια, ώστε να γίνεσθε αφορμή να πέφτουν τα τείχη της άρνησης, της αυτοκαταστροφής και της δυστυχίας των ανθρώπων. Να είσθε πάντοτε ο απόστολος και κήρυκας της χαράς του Ευαγγελίου, του Αναστάντος Θεανθρώπου που ως πρώτο χαιρετισμό μετά την Ανάστασή Του χρησιμοποίησε ακριβώς το «Χαίρετε»».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους για τις ευχές και τόνισε ότι καλούμαστε να προσπαθούμε αγωνιζόμενοι να αντιγράψουμε τα σημεία του αγίου που φέρουμε το όνομά του. Ευχήθηκε, επίσης, ο άγιος Ιερώνυμος να είναι ενισχυτής στην ζωή και στο έργο του. Ακόμη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσωπικότητα του κ. Τσούρα υπογραμμίζοντας το έργο του και την προσφορά του.

Ακόμη, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης ευχήθηκε, εκ μέρους όλων, στον Μακαριώτατο και τον ευχαρίστησε για την αγάπη του και την στήριξή του.

Παράλληλα, εψάλη ένα ποίημα για τον Αρχιεπίσκοπο του Δρος Χαραλάμπη Μ. Μπούσια, Μεγάλου Υμνογράφου της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ