Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 9:51

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

Ιερώνυμος: “Εκκλησία και Πολιτεία να ξεχάσουμε αυτά που μας πληγώνουν και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Εκκλησία και Πολιτεία να ξεχάσουμε αυτά που μας πληγώνουν και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν» ευχήθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος μετά την κοπή της βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Παρέστησαν Αρχιερείς, υπουργοί, βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Διευθυντές υπηρεσιών και Ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής, κληρικοί και λαϊκοί. Τους καλεσμένους υποδεχόταν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε την Βασιλόπιτα κι αμέσως μετά αναφέρθηκε στα απρόσμενα δυστυχήματα που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και εξέφρασε την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων. Μίλησε για την έννοια του χρόνου χωρίζοντάς τον σε τρεις κατηγορίες, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

Επεσήμανε, ότι όσα πέρασαν τα θυμόμαστε, αλλά πλέον έχουν το απραγματοποίητο και συμβαίνει το ίδιο με το μέλλον, κάνουμε σχέδια, αλλά και αυτά έχουν το απραγματοποίητο και μένει το τώρα που είναι το ουσιαστικότερο. Καλούμαστε να το αξιοποιούμε και η καλύτερη αξιοποίηση είναι η πρόοδος μέσα σε ενότητα και συνεργασία.

«Εκκλησία και Πολιτεία έχουν αυτήν την εντολή, να ξεχάσουμε αυτά που μας πληγώνουν και μας διαιρούν και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν κι όλοι μαζί να προχωρήσουμε προς τα εκεί που όλοι επιθυμούμε»υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε τον νέο χρόνο να τον αξιοποιήσουμε πολύπλευρα και δημιουργικά.

Την ίδια στιγμη την καθιερωμένη Βασιλόπιτα ευλόγησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος σήμερα στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού.

Μετά την Ακολουθία, στην οποία έψαλε χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών κ. Απόστολου Παπαδόπουλου, ο Μακαριώτατος ανέφερε τα εξής: «Συναντηθήκαμε να προεορτάσουμε την έναρξη του νέου έτους μέσα σε ατμόσφαιρα εθνικού πένθους για τα απρόσμενα δυστυχήματα που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και επί τη ευκαιρία να προσευχηθούμε για τις δοκιμασθείσες οικογένειες και να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας. Επίσης να παρακαλέσουμε τον Τριαδικό Θεό να χαρίζει στην πατρίδα μας και στον λαό μας αγάπη, δύναμη, υγεία, υπομονή, ενότητα και σε όλους μας φωτισμό, ούτως ώστε ο καθένας μας, με τη δική του συνεισφορά, να συμβάλλει στην πρόοδο του έργου της Εκκλησίας».

Ακολούθως οι Κληρικοί και οι λαϊκοί Υπάλληλοι των Γραφείων της Ιεράς Συνόδου αντευχήθηκαν στον Μακαριώτατο, λαμβάνοντας από εκείνον παραδοσιακά εορταστικά εδέσματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ