Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 15:10

O Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, ανακηρύχθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, κατόπιν εισήγησης της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου.

Η τελετή έλαβε χώρα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, όπου έδωσαν το παρόν ο Πατριάρχης Βελιγραδίου Ειρηναίος, αρχιερείς της σερβικής ΕΚκλησίας, πλήθος ακαδημαϊκών και επιστημόνων.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου Βλαντιμίρ Μπουμπασίρεβιτς ανακοίνωσε ότι η Σύγκλητος κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, εξέτασε και αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση της Θεολογικής Σχολής για την ανακήρυξη του Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, σε Επίτιμο Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, για τη συμβολή στην επιστημονική-θεολογική έρευνα και την εξέλιξη της θεολογικής σκέψης στην σερβική γλώσσα.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου του Βελιγραδίου, την Θεολογική Σχολή και την Σύγκλητο του Παναεπιστημίου για την απονομή της τιμητικής αυτής διάκρισης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ