Σάββατο 11 Μαΐου 2024 | 6:20

Ν. Ιωνίας στους πιστούς: «Είμαι ευγνώμων για την υπομονή που κάνετε»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Συγκλονισμένος με την θέα του άδειου, από πιστούς, ναού του αγίου Ευσταθίου Περισσού ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ κάλεσε τον κόσμο να προσευχηθεί τον Θεό ώστε να μην μας εγκαταλείψει το πλήρωμά του.

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη για την μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας καθώς τιμάται η μνήμη του αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, πολιούχου της μητροπόλεως και όπως τόνισε ο μητροπολίτης Γαβριήλ “γίνεται κάτω από άβολες καταστάσεις που πρωτόγνωρα βιώνουμε όλοι οι χριστιανοί”.

“Παρ’ όλες τις δυσκολίες που καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε ο ένας απέναντι στον άλλο, ανάμεσά μας έχουμε τον πολιούχο μας τον άγιο Γεώργιο τον Νεαπολίτη, τον δικό μας προστάτη και άγιο, τον οποίο παρακαλούμε να μεσιτεύσει στον Θεό να μην μας εγκαταλείψει ποτέ”, υπογράμμισε ο κ. Γαβριήλ.

Η σημερινή πανήγυρη τελέστηκε με απλότητα και με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από σήμερα, που ορίζουν την παρουσία μόνο 9 ατόμων μέσα σε κάθε ναό.

Ο κ. Γαβριήλ συναισθηματικά φορτισμένος απευθύνθηκε σε όσους βρίσκονταν εντός αλλά και εκτός ναού λέγοντας ότι “εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε εσάς και να ξέρετε ότι αυτή η υπομονή σας είναι η μεγαλύτερη προσφορά απέναντι στον Χριστό. Να σας παρακαλέσω όλους να μην πάψουμε να προσευχόμαστε ώστε ο άγιος Γεώργιος να πρεσβεύει, ώστε να μην μας εγκαταλείψει ποτέ ο Θεός”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ