Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 12:53

Ν. ΙΩΝΙΑΣ: Ξεκάθαρη η θέση της Εκκλησίας για το αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας

40,571ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Εκκλησία για το θέμα της ομοφυλοφιλίας έχει ξεκάθαρη άποψη και θέση ξεκαθαρίζει ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

«Πρόκειται για αμαρτία, όπως τόσες αμαρτίες υπάρχουν στις οποίες ο άνθρωπος πέφτει με την ελεύθερη επιλογή με την οποία ο Θεός τον έχει χαριτώσει, για να επιλέγει ακόμη και την αμαρτία» ξεκαθάρισε ο μητροπολίτης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή «αρένα» του τηλεοπτικού σταθμού Αντέννα, «Η ελεύθερη βούληση είναι από τα δώρα που έχει δώσει ο θεός στον άνθρωπο και για αυτό το λόγο ο άνθρωπος είναι επιρρεπής στην αμαρτία. Μία από τις αμαρτίες λοιπόν που ο άνθρωπος μπαίνει στον πειρασμό να τελέσει είναι και η ομοφυλοφιλία. Για αυτό και η εκκλησία από την πρώτη στιγμή αποστρέφεται την αμαρτία αλλά δέχεται τον αμαρτωλό».

Απαντώντας σε κριτική που δέχθηκε στο παρελθόν για δηλώσεις του σχετικά με το ζήτημα, ο κ. Γαβριήλ επισήμανε την διαφορά κατά την άποψη του μεταξύ των ανθρώπων που έχουν γεννηθεί με αυτήν την ροπή και αυτών που κάνουν μια επιλογή.

«Το dna έχει την δυνατότητα σε σπάνιες περιπτώσεις να δείξει μία δυνατότητα έλλειψης κάποιου κλειδιού πού αυτό οδηγεί μερικούς ανθρώπους να έχουν γεννηθεί με αυτήν την ροπή. Αλλά αυτό είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό. Σε αυτό αναφέρθηκα και παλιότερα, δηλαδή στο ποσοστό το οποίο βιολογικά βλέπουμε να έχει μία ροπή προς το ίδιο φύλλο, είτε γυναίκα, είτε άντρας και δεν αναφέρθηκα καθόλου στο ποσοστό των ανθρώπων, που είναι το μεγάλο ποσοστό, που επιλέγουν στη ζωή τους μία άλλη σεξουαλική ταυτότητα, έναν άλλο σεξουαλικό προσανατολισμό, μόνο και μόνο επειδή θέλουν να καλύψουν μία επιθυμία τους σεξουαλική» ξεκαθάρισε ο μητροπολίτης.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ