Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 | 15:15

Κερκύρας: “Σέβομαι και τιμώ οποιοδήποτε θεσμικό πρόσωπο ανεξαρτήτως απόψεων και επιλογών”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ανακοίνωση σχετικά με την παρουσία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη στην Κέρκυρα κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα εξέδωσε ο μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος.

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος ξεκαθαρίζει πως δεν χρησιμοποίησε πότε τη λέξη “λεβέντη μου”, όπως κάποια ΜΜΕ εκ φαντασίας δημοσίευσαν, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Νεκτάριος δηλώνει ωστόσο για μία ακόμη φορά ότι η πόρτα της Εκκλησίας είναι ανοιχτή για όλους τους ανθρώπους, η μετοχή όμως στο σώμα του Χριστού, όπως αυτή βιώνεται στα μυστήρια και ιδίως στη θεία Ευχαριστία, έχει να κάνει με την μετάνοια του καθενός.

Αναλυτικά η δήλωση του μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου

Ο Σεβασμιώτατος, το βράδυ της Αναστάσεως, την ώρα του “Χριστός Ανέστη”, επειδή είθισται τόσο εκ της αναστασίμου χαράς, όσο και κατά παράδοσιν, χαιρετά όσους παρευρίσκονται στο “πάρκο” και ανταλλάσσει την πασχάλιο ευχή “Χριστός Ανέστη- Αληθώς Ανέστη”. Το ποιοι ανεβαίνουν στο “πάρκο” έχει να κάνει με το πρωτόκολλο το οποίο τηρεί ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας. Ο Σεβασμιώτατος χαιρέτησε τους πάντας και, μεταξύ αυτών, και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, προς τον οποίο είπε επί λέξει: “Χριστός Ανέστη- Χρόνια πολλά”! Δεν χρησιμοποίησε τη λέξη “λεβέντη μου”, όπως κάποια ΜΜΕ εκ φαντασίας δημοσίευσαν, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανταπέδωσε, ως είθισται, ευγενώς τον χαιρετισμό και την ευχή.  

Στο πασχάλιο μήνυμα, το οποίο συνετάχθη αρκετό καιρό προ του Πάσχα και προτού ανακοινωθούν οι επισκέψεις θεσμικών προσώπων, ο Μητροπολίτης κατέγραψε τη διδασκαλία της Εκκλησίας σχετικά με την Ανάσταση του Χριστού και τους προβληματισμούς του σχετικά με τη σύγχρονη πραγματικότητα, τα φαινόμενα των καιρών και τη δυνατότητα πνευματικής αφυπνίσεως και μετανοίας, με γνώμονα την Ανάσταση του Κυρίου. Κάθε σύνδεση του μηνύματος με συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχει να κάνει με τις θέσεις του Μητροπολίτη, ο οποίος απευθύνεται πάντοτε προς τον κλήρο και τον λαό της τοπικής Εκκλησίας και παραμένει σταθερός στα όσα η Εκκλησία διδάσκει.

Για μία ακόμη φορά ο Μητροπολίτης επιθυμεί να δηλώσει ότι η πόρτα της Εκκλησίας είναι ανοιχτή για όλους τους ανθρώπους, η μετοχή όμως στο σώμα του Χριστού, όπως αυτή βιώνεται στα μυστήρια και ιδίως στη θεία Ευχαριστία, έχει να κάνει με την μετάνοια του καθενός. Αυτή είναι η διδασκαλία της πίστεως και αυτήν ο Μητροπολίτης θα εξακολουθεί να διακηρύττει.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας σέβεται και τιμά οποιοδήποτε θεσμικό πρόσωπο, ανεξαρτήτως απόψεων και επιλογών. Δεν θα αποστεί όμως της ευθύνης του  να έχει την άποψή του, όπως επίσης και να δείχνει αυτό που η διδασκαλία της Εκκλησίας πάντοτε πρεσβεύει: την αγάπη ως αλήθεια.”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ