Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 | 22:40

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ

Την χείρα του Αγίου Ανδρέα θα υποδεχθεί ο Άγιος Θεράποντας Ζωγράφου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την τιμία χείρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα προερχόμενη από την ιερά μητρόπολη Πατρών θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το προσεχές διάστημα οι κάτοικοι της Αττικής στον πανηγυρίζοντα ιερό καθεδρικό ναό Αγίου Θεράποντα Ζωγράφου.

Το ιερό θησαύρισμα θα κομίσει την Δευτέρα 13 Μαΐου στις 18:30 το απόγευμα ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και θα το υποδεχθούν με όλες τις δέουσες τιμές κλήρος και λαός στην Πλατεία Γαρδένιας Ζωγράφου. Αμέσως μετά θα τελεστεί ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου και θα ακολουθήσει ιερά αγρύπνια.

Καθόλη τη διάρκεια του προσκυνήματος, καθημερινά θα τελούνται θείες λειτουργίες, παρακλήσεις και ιερές αγρυπνίες, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια προσφοράς και διακονίας του ιερού καθεδρικού ναού Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου.

Η αναχώρηση της τιμίας χειρός θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Μαΐου μετά την τέλεση της πρωινής θείας λειτουργίας, ενώ ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ώστε όλοι οι πιστοί να μπορέσουν να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα.

Ο προϊστάμενος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούν όλους τους πιστούς να προσέλθουν τόσο στην υποδοχή όσο και στις υπόλοιπες λατρευτικές ακολουθίες που θα τελεστούν σύμφωνα με τα κάτωθι πρόγραμμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ