Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 12:50

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ NΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Νέας Ιωνίας: “Βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών” (Βίντεο)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση και αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ. «Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα και την ελευθερία να εκφράζει την άποψή του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γαβριήλ μιλώντας στο Open TV.

Παράλληλα αναφερόμενος στην πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος είπε πως «με την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία του Μακαριωτάτου και γενικότερα της Εκκλησίας. Εδώ μιλάμε για ένα θέμα που άπτεται ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέσα σε αυτά είναι και η θρησκευτική ελευθερία. Μέσα σε αυτό πρέπει να βάλετε τη διάθεση της Εκκλησίας να προασπίσει αυτό το οποίο ξεκάθαρα ο ελληνικός λαός θέλει, το πρότυπο του πατέρα και της μητέρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε την απάντησή του αλλά θέλω να ενημερώσω ότι την ερχόμενη Κυριακή στην Ελβετία γίνεται δημοψήφισμα για το ίδιο ακριβώς θέμα. Δεν νομίζω λοιπόν ότι είναι παράλογο, παράτυπο και παράνομο το να γίνει δημοψήφισμα για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα».

Επιπλέον στάθηκε και στην επιστολή που έχει στείλει σε βουλευτές του βορείου Τομέα Αττικής. Θέλοντας να εξηγήσει αυτή του, την κίνηση υποστήριξε ότι  «με τον ίδιο τρόπο που ένας βουλευτής της περιοχής μου θα μου στείλει μια επιστολή για να ζητήσει την άποψή μου, με τον ίδιο τρόπο έχω και εγώ το δικαίωμα να αποστείλω επιστολή. Δεν το κάνω πρώτη φορά άλλωστε. Έχω στείλει άλλες δύο φορές. Έχουμε μια σχέση ιδιαίτερη, θα έλεγα φιλική και μπορώ να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου και προβληματισμούς μου για ένα θέμα. Στόχος μου δεν είναι ούτε να παρέμβω ούτε να παρεμποδίσω».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ