Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 | 0:43

N. Ιωνίας: «Η Ι. Σύνοδος δεν θα ανεχθεί κλειστούς ναούς τα Χριστούγεννα»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην αποκάλυψη ότι η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει επιστολή προς τους αρμοδίους μέσω της οποίας ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ανεχθεί κλειστές εκκλησίες τα Χριστούγεννα, προέβη ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

Ο κ. Γαβριήλ κατά την χθεσινοβραδυνή διαδικτυακή ομιλία σε φίλους μέσω του λογαριασμού της μητροπολεως Νέας Ιωνίας & Φιλαδεφείας στο facebook, αποκάλυψε ότι η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει επιστολή με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ανεχτεί νέο κλείσιμο των εκκλησιών την περίοδο των Χριστουγέννων.

“Να ξέρετε ότι η Ιερα Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους, που λέμε ότι δεν θα ανεχτούμε την περίοδο των Χριστουγέννων να μείνουν οι ναοί κλειστοί”, εξηγώντας ότι η Εκκλησία έχει πλέον την γνώση και την εμπειρία να διαχειρίζεται την πανδημία.

“Όχι επειδή θέλουμε να κάνουμε αντίπραξη ή από κόντρα. Η Εκκλησία απέκτησε την εμπειρία να διαχειριστεί αυτή την μεγάλη κρίση της πανδημίας. Η Εκκλησία και αποστάσεις τηρεί, και αερίζεται και ξέρει πως να οικονομεί τους ανθρώπους μέσα στο χώρο”.

Αναφορικά με το κλείσιμο των ναών για δεύτερη φορά, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας τόνισε ότι η Εκκλησία δεν μάχεται την Επιστήμη, είναι σύμμαχος με την Επιστήμη λέγοντας ότι “η Εκκλησία δεν έσκυψε το κεφάλι, ούτε έχει ηττοπάθεια. Η Εκκλησία κατ’ άκραν οικονομία και σεβόμενη το μεγάλο δώρο που λέγεται ανθρώπινη ζωή, δέχθηκε το κλείσιμο των εκκλησιών. Άκουσε την γνώμη των ειδικών και κατάλαβε ότι η πανδημία έχει μια πάρα πολύ σοβαρή εξέλιξη και επειδή σέβεται την ανθρώπινη ζωή, συμβάλλει αποφεύγοντας τις συναθροίσεις”.

ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ…ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ ΦΩΝΕΣ! ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ Ι. ΣΥΝΟΔΟ

Κάλεσε τον κόσμο να μήν ακούει φωνές, ακόμα και αν προέρχονται από την Εκκλησία, αν δεν εκφράζουν την επίσημη Εκκλησία και την Σύνοδο. “Μην ακούτε διάφορες φωνές που ναι μεν έρχονται από πρόσωπα της Εκκλησίας, αλλά δεν εκφράζουν την επίσημη Εκκλησία. Η Εκκλησία εκφράζεται μέσω της Ιεράς Συνόδου. Μην ακούτε τον καθένα που θέλει να περάσει μια άλλη γραμμή. Ομολογία στον Χριστό δεν σημαίνει απαραίτητα βία και επανάσταση”.

Ζήτησε από τους πιστούς να έχουν εμπιστοσύνη στην Σύνοδο και τους αρχιερείς και να κάνουν υπακοή στους ποιμένες της Εκκλησίας. “Εμπιστευθείτε την Ιερά Σύνοδο και τους ποιμένες σας. Όλοι εμείς οι ποιμένες σας και πίστη έχουμε και ενδιαφέρον έχουμε και ανάγκη την συνδρομή σας, αλλά πρέπει να έχουμε και την δική σας υπακοή”.

Αναφορικά με το κομμάτι της θείας κοινωνίας ο κ. Γαβριήλ τόνισε ότι είναι “κόκκινη γραμμή για την Εκκλησία”. “Μέσα από την θεία ευχαριστία δεν υπάρχει ο φόβος και ούτε έχει κολλήσει κάποιος μικρόβιο. Όμως οι συναθροίσεις, η οποιαδήποτε επαφή σε ανοιχτούς χώρους ή μέσα στους ναούς μπορεί να κολλήσει ένα μικρόβιο, διότι ο άνθρωπος είναι φθαρτός. Η Εκκλησία δεν κάνει πίσω, προστατεύει τις ζωές σας, πορεύεται με την Επιστήμη, αποδέχεται την Επιστήμη και ξέρει να βάζει “κόκκινες γραμμές” εκεί που θίγεται το δόγμα της”.

Τέλος σχετικά με τα όσα λέγονται για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του πληθυσμού, ο κ. Γαβριήλ είπε ότι “Η επιστήμη δεν είναι πολέμιος της Εκκλησίας αλλά σύμμαχος. Αν το εμβόλιο είναι προαιρετικό και ο καθένας που θα θέλει μπορεί να το προμηθευτεί, τότε μπορεί να διασκεδάσει πολλές από τις υπόνοιες…Ας περιμένουμε. Ας είμαστε υπομονετικοί και ας έχουμε εμπιστοσύνη στην αρμονική σχέση επιστήμης- Εκκλησίας. Αν είναι κάτι πονηρό, θα φάνει, δεν κρύβεται. Το ψέμα έχει κοντά πόδια”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ