Τρίτη 7 Μαΐου 2024 | 23:56

Ν. Ιωνίας: “Εύχομαι η Θεοτόκος να γαληνεύσει την ανθρωπότητα που πορεύεται εν μέσω τρικυμίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Το αγαθό της ειρήνης ούτε αυτονόητο είναι, ούτε πολύ δύσκολο να διασαλευτεί. Τα τύμπανα του πολέμου έρχονται όλο και πιο δίπλα μας, με έναν τρόπο αξιοπερίεργο, που θα έπρεπε να μας προβληματίζει όλους μας. Αυτή είναι η προσευχή μου. Να γαληνεύσει η Υπεραγία Θεοτόκος την ανθρωπότητα που πορεύεται εν μέσω μεγάλης τρικυμίας”.

Με αυτό τον τρόπο ο Μητροπολίτης Γαβριήλ ευχήθηκε για την εορτή της Παναγίας στον πανηγυρίζοντα ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ν. Φιλαδέλφεια. “Η Παναγία Θεοτόκος να μεσιτεύει δια του Υιού της, να μπορέσει να προσφέρει και σε εμάς, όσα εκείνη στους Αποστόλους. Την ηρεμία και τη σταθερότητα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας και τον αγώνα μας, σε αυτήν την εποχή των πολλών τρικυμιών και αναταράξεων και να πορευτούμε εν ειρήνη.”

Η ατμόσφαιρα από νωρίς το απόγευμα, ήταν κατανυκτική στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ν. Φιλαδέλφεια, όπου τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός. Ακολούθως εψάλλησαν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο, προ του ανθοστόλιστου Επιταφίου. Χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο π. Επιφάνιο Αρβανίτη και ιερείς της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας κ’ Φιλαδελφείας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας και του Επιταφίου με το, εκ Μικράς Ασίας προερχόμενο, κεντητό σώμα της Παναγίας. Με τον τρόπο αυτόν ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο. O Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στη μεγάλη αυτή πανήγυρη, τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κοπελούζο, τον επικεφαλής της δημοτικής παρατάξεως κ. Αράπογλου, τον κ. Μητσικώστα, τους πατέρες και τους εφημερίους του Ναού, τη φιλαρμονική ορχήστρα του Πυροσβεστικού Σώματος και την Ελληνική Αστυνομία. Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του Ναού π. Παντελεήμονας Παπασυννεφάκης  ευχαρίστησε τον κ. Γαβριήλ και ευχήθηκε η Παναγία να του χαρίζει έτη πολλα και καρποφόρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ