Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 17:19

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: «Ξεκινά σήμερα μια υγιής επένδυση για όλη την περιοχή μας», το Μουσείο Εκκλησιαστικού Πολιτισμού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο αγιασμός για την εγκατάσταση του αναδόχου και την έναρξη των εργασιών του «Μουσείου Εκκλησιαστικού Πολιτισμού – Κέντρο Έρευνας, Εκπαίδευσης, Τεκμηρίωσης και Ψηφιακής Διαχείρισης Εκκλησιαστικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος» τελέστηκε σήμερα, στη Λαμία.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών έκανε λόγο για «ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο, μια πραγματική επένδυση, η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς επένδυσης». Όπως επισήμανε, είναι επένδυση οικονομική, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στην ιστορία, στην εκπαίδευση, στην όλη ανάπτυξη της περιοχής.

Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες στον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Φάνη Σπανό, το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις υπηρεσίες τους, «διότι υλοποιήθηκε τάχιστα αυτό το έργο» και ευχήθηκε ακόμα πιο γρήγορα να ολοκληρωθεί και η ανέγερσή του και να δοθεί στο λαό της Φθιώτιδος.

Εξάλλου, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Λαμιέων, Ευθύμιο Καραΐσκο, και όλους τους επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ σημείωσε ότι αυτό το έργο θα αποδείξει τη δύναμη που έχει η συνεργασία Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκκλησίας και Πολιτείας.

Τέλος, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών ανέφερε πως «είναι ευτύχημά μας ότι το έργο, κατόπιν της νομίμου διαγωνιστικής διαδικασίας, το ανέλαβε η εταιρία του κ. Κίτσου, ενός εγνωσμένης αξίας εργολάβου και μιας εταιρείας που έχει κατασκευάσει αξιόπιστα έργα στην περιοχή μας και είμαι σίγουρος ότι το έργο θα είναι και αξιόπιστο και αξιόλογο και ανώτερο των προσδοκιών μας και έτοιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εύχομαι δε να ολοκληρωθεί πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης θητείας του περιφερειάρχη, Φάνη Σπανού».

Στην Ακολουθία του Αγιασμού παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Λαμιέων, Ευθύμιος Καραΐσκος, οι αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Φθιώτιδος, κληρικοί και πολλοί πιστοί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδος.

Σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση πως το Πνευματικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα ανεγείρεται σε χώρο έκτασης 1.290 τ.μ., έναντι του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στην οδό Αγράφων, τον οποίο παραχώρησε άνευ ανταλλάγματος ο Δήμος Λαμιέων στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Φθιώτιδος Συμεών: Ξεκινά σήμερα μια υγιείς επένδυση για όλη την περιοχή μας»
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ