Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:11

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO

Με αρχιερατικό συλλείτουργο κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, για τον πρώτο επίσημο εορτασμό της ιεράς μνήμης του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Της ακολουθίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος και συνιερούργησαν οι μητροπολίτες Εδέσσης κ. Ιωήλ, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Γρεβενών κ. Δαυίδ, Λήμνου κ. Ιερόθεος και Φθιώτιδος κ. Συμεών. 

Τον θείο λόγο διακόνησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε πως, “δεν είμαστε μόνοι αφού εχουμε σύμμαχο, προστάτη, συνέκδημο και συνοδοιπόρο τον άγιο των πτωχών και κυνηγημένων, τον όσιο πατέρα μας Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη. Είναι δικός μας και συνάμα οικουμενικός. Ο λόγοι του μας εμπνέουν, μας παρηγορούν και μας δείχνουν τον δρόμο προς τον Παράδεισο, εκείνον της αγάπης και της ταπείνωσης”.

Πρόσθεσε δε “όπως έλεγε ο ίδιος υπάρχει μεγάλη φτώχεια έξω. Πολλοί άνθρωποι κυριολεκτικά πεινούν, πρέπει να τους βοηθήσουμε. Κάποιοι από ντροπή κρύβουν το πρόβλημά τους και δεν το δείχνουν. Πρέπει κι αυτούς να τους πλησιάσουμε και να τους βοηθήσουμε και το έργο μας αυτό να το κρατάμε μυστικό”, κατέληξε.

Από τη μεριά του ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ευχαρίστησε τους αρχιερείς για την παρουσία τους, ενώ στις ακολουθίες παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική, στρατιωτική, δικαστική και εκπαιδευτική ηγεσία της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ