Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 15:16

Υπεγράφη η σύμβαση για το εκκλησιαστικό μουσείο της μητροπόλεως Μεσσηνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου ανακατασκευής και αποκατάστασης του Κορφιωτακείου κτηρίου στην Καλαμάτα το οποίο θα στεγάσει το Χριστιανικό και Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μητροπόλεως Μεσσηνίας υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας στο Γραφείο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Το εν λόγω έργο για το οποίο έχει υπογραφεί προγραμ­μα­τι­κή σύμβαση το Δεκέμβριο του 2021 μεταξύ Περιφέρειας και Μητρό­πο­λης, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 800.000,00 ευρώ και ανάδοχο την Εταιρεία «KONTOS CONCREATE ATE».

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά το έργο του Μουσείου αλλά και για τη διαχρονική και άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμών, τονίζοντας ότι ο κ. Νίκας ανταποκρίνεται πάντοτε και άμεσα στα αιτήματα της τοπικής Εκκλησίας. Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη θετική ανταπόκριση του Περιφερειάρχη στη συντήρηση και αποκατάσταση των Ιερών Μονών και Ναών.

Ο κ. Περιφερειάρχης, τονίζοντας για άλλη μια φορά την αγαστή συνεργασία του με το Μητροπολίτη δήλωσε ότι θα παρακολου­θεί προσωπικά το έργο του Μουσείου και θα εγκρίνει όποια πρόσθετη χρηματοδότηση απαιτηθεί. Συνάμα ενημέρωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των Ιερών Μονών Δημιόβης και Μαρδακίου.

Τέλος, προσέφερε στον κ. Χρυσόστομο προσωπογραφία του ήρωα Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Δικαίου ή Παπαφλέσσα η οποία θα κοσμεί το Μουσείο της Μητροπόλεως με την έναρξη της λειτουργίας του.

Κατά την υπογραφή της Σύμβασης παρέστησαν οι Αντιπε­ρει­φε­ρειάρχες Μεσσηνίας Βασίλειος Καπέλιος και Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου καθώς και άλλοι συνεργάτες του Περιφερειάρχη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ