Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 4:03

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΛΑΜΙΑ: Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με στόχο να προάγει την «Παιδεία στα Μέσα» για τους πολίτες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στο πλαίσιο της Εορτής των Τριών Ιεραρχών διεξήχθη στη Λαμία η ημερίδα με θέμα «Παιδεία στα Μέσα» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας.

Στόχος της ημερίδας η οποία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πνευματικού-Διοικητικού Κέντρου της μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας, ήταν να προάγει την «Παιδεία στα Μέσα» για τους πολίτες. Σε μια εποχή που οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται ραγδαία, επηρεάζοντας τον τρόπο που λειτουργούν τα Μέσα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, η ημερίδα έθεσε ως κύριο στόχο να απευθυνθεί στη νέα γενιά και σε όσους την πλαισιώνουν και την υποστηρίζουν (εκπαιδευτικούς και γονείς), όπως και σε κάθε ενεργό πολίτη που επιθυμεί να ενημερωθεί, να προβληματιστεί και να εξοικειωθεί με τις βασικές έννοιες και τις λειτουργίες των Μέσων, αποφεύγοντας τους κινδύνους και αξιοποιώντας τα οφέλη τους.

Χαιρετισμό στην έναρξη της ημερίδας, απηύθυναν ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δρ. Δημήτρης Γαλαμάτης και η Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  Στερεάς Ελλάδας Δρ. Ελένη Μπενιάτα.

Η πρώτη εισήγηση είχε θέμα «Ειδησεογραφικός Γραμματισμός – Παιδεία  στα Μέσα Ενημέρωσης: Ένα απαραίτητο βήμα  για την τυπική/άτυπη εκπαίδευση» και εισηγητής ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Παναγιώτου.

H δεύτερη εισήγηση είχε θέμα «Παιδεία για τα Μέσα: Καλές πρακτικές για  το σχολείο του 21ου αιώνα» και εισηγητής ήταν η Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Παπαδημητρίου.

Η τρίτη εισήγηση είχε θέμα «Παιδεία στα Μέσα – Καλές πρακτικές από  το εξωτερικό» και εισηγήτρια ήταν η Προϊσταμένη του Τμήματος Οπτικοακουστικών Μέσων και  Διαδικτύου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Αικατερίνη Πολύζου.

Η τέταρτη εισήγηση είχε θέμα «Παιδιά, έφηβοι και διαδίκτυο: η σύγχρονη  πρόκληση» και εισηγήτρια ήταν η Ψυχολόγος, MSc, Ακαδημαϊκή Υπότροφος ΕΚΠΑ,  ΠΜΣ Στρ. Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας, Υποψ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Δομές «Φιλικές» για Εφήβους/Νέους, Βασιλική Μπούμπα.

Η πέμπτη εισήγηση είχε θέμα «Διαδικτυακά Φαινόμενα της σύγχρονης εποχής και πρακτικές αντιμετώπισης» και εισηγητής ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλειος Παπακώστας.

Η έκτη εισήγηση είχε θέμα «Fake News και παραπληροφόρηση: Ο ρόλος  και η αξία των δημοσιογράφων στην εποχή των social media» και εισηγητής ήταν ο δημοσιογράφος και Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Ανδρέας Παναγόπουλος.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Η ημερίδα έκλεισε με τον κύκλο των συμπερασμάτων από τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δρ. Δημήτρη Γαλαμάτη. Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του STAR Κεντρικής Ελλάδας Λένα Παρασκευά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ