Κυριακή 28 Απριλίου 2024 | 4:20

Μεθώνης: “Να διαφυλάξουμε την ιστορία μας, για να αντιμετωπίσουμε το εφιαλτικό αύριο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Την διατήρηση των παραδόσεων και των ιερών του Έθνους μας ως εχέγγυο για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας, τόνισε ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης.

Ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που προεξήρχε στην πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου στο Ψυρρή, κάλεσε στο κήρυγμά του “Να κρατάμε τις παραδόσεις μας. Τα ιερά και τα όσια του γένους μας. Να διαφυλάξουμε τις ρίζες μας, την γλώσσα, την ιστορία και την πίστη μας, καθώς αποτελούν το εχέγγυο, ώστε να αντιμετωπίσουμε το σήμερα και το εφιαλτικό αύριο”.

Ο κ. Κλήμης που πλαισιώθηκε από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναφερόμενος στον Άγιο Δημήτριο υπογράμμισε πως “η αληθινή αγάπη εμπεριέχει υπέρβαση. Κοστίζει. Και αυτό το δίδαξε ο Άγιος Δημήτριος ο Μεγαλομάρτυρας, ο υπέρμαχος όλης της οικουμένης με το “Αγαπάτε αλλήλους”.

Ακολούθησε μεγαλειώδης λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους γύρω από το Ναό, με τη συνοδεία των αγημάτων του Πολεμικού Ναυτικού και του Πυροσβεστικόυ Σώματος.

 Λίγο προ της απολύσεως ο κ. Κλήμης ευχήθηκε τα “έτη πολλά” στον εορτάζοντα προιστάμενο του Ναού π. Δημήτριο Κουντούρη και εξήρε το εξαιρετικό έργο που έχει επιτελέσει για την αναμόρφωση του Ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ