Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:06

Λαμπρά τα εγκαίνια του παρεκκλησίου στην Παναγία Κολοκυνθούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Mε λαμπρότητα και την παρουσία εκατοντάδων πιστών από πολλές περιοχές της Αθήνας, τελέστηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του παρεκκλησίου του αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, που βρίσκεται στο ναό της Παναγίας Κολοκυνθούς.

Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Επίσκοπος Ρωγών Φιλόθεος συμπαραστατούμενος από ιερείς της αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων μητροπόλεων.

Στον κυρίως ναό είχε στηθεί γιγαντοοθόνη όπου ο κόσμος που κατέκλυσε το ναό παρακολουθούσε τα τελούμενα των εγκαινίων, ενώ ο αρχιμανδρίτης Ελισσαίος Σουλιές επεξηγούσε τα στάδια της ακολουθίας και τον συμβολισμό τους.

O κ. Φιλόθεος αναφέρθηκε στο ιστορικό του ναού και στην απόφαση να αφιερωθεί το παρεκκλήσιο στον άγιο του 20ου αιώνα , αφού την εποχή όπου ολοκληρώθηαν οι εργασίες του ναού, έγινε η αγιοκατάταξη του αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως.

Ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο που με δική του απόφαση τελέστηκαν τα εγκαίνια την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς το έτος 2020 συμπληρώνονται 100 χρόνια απο την κοίμηση του αγίου Νεκταρίου.

Ευχαρίστησε όλους τους κληρικούς που συμμετείχαν στην τελετή των εγκαινίων με πρώτο τον διάδοχό του στο ναό, πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Κουντούρη καθώς και τους συνεργάτες του, που προετοίμασαν το γεγονός από τον Οκτώβριο και μετά.

Τέλος ευχαρίστησε τους εκατοντάδες ανώνυμους πιστούς που βοήθησαν με κάθε τρόπο ώστε να ανεγερθεί τα τελευταία δέκα χρόνια το παρεκκλήσιο, να εξοπλιστεί και να γίνει λειτουργικό.

Στο τέλος της ακολουθίας τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη του γέροντα Νεκταρίου Βιτάλη που κοιμήθηκε σαν σήμερα πριν δύο χρόνια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ