Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 1:28

Μεθώνης: “Σήμερα η Eκκλησία μας χρειάζεται νέους ιερείς”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Να προσέλθουν στην εκκλησία και να ενδυθούν το τίμιο ράσο του ορθοδόξου παπά κάλεσε τους νέους ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου Κυνηγού Λεωφόρου Βουλιαγμένης, που σήμερα γιορτάζει διπλά.

Εκτός από την Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου τιμά και την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου του Πλανά, αφού τα λείψανά του φυλάσσονται στο ναό.

Ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, παίρνοντας αφορμή από τη ζωή του Άγιου Νικόλαου του Πλανά, υπογράμμισε πως «Στη σημερινή δύσκολη και γκρίζα εποχή η εκκλησία μας χρειάζεται άγιους ιερείς σαν τον Άγιο Νικόλαο Πλανά, για να δοξολογούν τον θεό, να διακονούν τις εικόνες του θεού, αλλά και τον λαό του θεού», ενώ πρόσθεσε πως «Μια μάνα και ένας πατέρας θα πρέπει να νοιώθουν μεγάλη χαρά, όταν προσφέρουν ένα παιδί τους στο άγιο θυσιαστήριο».

Ο Επίσκοπος Μεθώνης αναφερόμενος στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο τόνισε πως «Σήμερα, προσκυνούμε, τιμούμε και γιορτάζουμε τον Βαπτιστή του Χριστού μας, αφού αυτός ήταν που υπούργησε το μυστήριο της βαπτίσεως στον Ιορδάνη ποταμό».

Κλείνοντας ο κ. Κλήμης ευχήθηκε σε όλους τους εορτάζοντες χρόνια πολλά με μια καλή και ευλογημένη χρονιά, ενώ ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο Μεθώνης, για την αρχιερατική του παρουσία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ