Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 12:05

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ

Μεσσηνίας: “Τα κυκλώματα δουλεμπορίας εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη ζωή”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επίσκεψη στο χώρο φιλοξενίας των μεταναστών που διασώθηκαν από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου καθώς και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας πραγματοποίησε σήμερα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Ο ιεράρχης στο τέλος της επισκέψεώς του φανερά συγκινημένος ανέφερε πως «βρισκόμαστε μπροστά σε μία ανθρωπιστική καταστροφή με μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών, που αποδεικνύει ότι όλα αυτά τα κυκλώματα δουλεμπορίας εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη ζωή, την απαξιούν και επιπλέον δεν σέβονται την ιερότητά της.

Σε όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση πιστεύω ότι η πόλη μας και ο νομός έδειξαν με συντονισμένες προσπάθειες το ανθρωπιστικό τους πρόσωπο. Περιφέρεια, Δήμος, Εκκλησία, οργανώσεις αλλά και ιδιωτικές πρωτοβουλίες, συνεργαστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Λιμενικό Σώμα που ήρθαν και ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε αυτό το γεγονός να έχει τις λιγότερες συνέπειες και επιπτώσεις, για τους ανθρώπους αυτούς.

Νομίζω ότι θα πρέπει να προβληματιστούμε ξανά πάνω σε αυτό που ονομάζεται πλαίσιο μεταναστευτικής πολιτικής στο χώρο της Ευρώπης και κυρίως να συζητηθεί η αναθεώρηση της συμφωνίας του Δουβλίνου, μία συμφωνία που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και επιλύει λιγότερα”.

Ο κ Χρυσόστομος τέλος ανακοίνωσε ότι με την σύμφωνη γνώμη του Λιμενάρχη την Κυριακή και ώρα 12:00, έμπροσθεν του Κεντρικού Λιμεναρχείου θα τελέσει τρισάγιο για όσους άφησαν τη ζωή τους στα νερά της Πύλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ