Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 | 0:48

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ

Κρήτη: Απίστευτη επίθεση ιερέα σε Αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Εκκλησία της Κρήτης η στάση ενός ιερέα σε ενορία του Ρεθύμνου η οποία υπάγεται στην μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο ιερέας που και στο παρελθόν έχει συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με κηρύγματα κατά των μέτρων της πανδημίας του κορονοϊού, εξαπολύει μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Μητροπολίτη Ρεθύμνης κ. Προδρόμου αλλά και του Αρχιεπίσκοπου Κρήτης κ. Ευγένιου.

Αφορμή όπως φαίνεται είναι η παρουσία του μητροπολίτη Ρεθύμνης στο πανηγύρι του ιερού ναού της Παναγίας Ελευθερώτριας σήμερα, στο οποίο σύμφωνα πάντα με τον ιερέα ο κ Πρόδρομος είναι “ακάλεστος”.

Ο μητροπολίτης έχει εκφράσει την επιθυμία να παραστεί στο πανηγύρι γεγονός που έχει εξοργίσει τον ιερέα, ο οποίος έχει ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας όπως ανακοινώνει ο ίδιος στο facebook και το youtube, ενώ ταυτόχρονα εξαπολύει απίστευτη επίθεση όχι μόνο στον δεσπότη του αλλά και στον αρχιεπίσκοπο αποκαλώντας τους αιρετικούς και πως για τον λόγο αυτό δεν τους μνημονεύει

Στο βίντεο μάλιστα που έχει αναρτήσει υποστηρίζει πως με την παρουσία του ο κ. Πρόδρομος, θέλει να προκαλέσει επεισόδια και για αυτό το λόγο όπως τονίζει έστειλε έγγραφο στις αστυνομικές αρχές ζητώντας τους προστασία. Υπογραμμίζει δε ότι ανάμεσα σε εκείνον και τον μητροπολίτη δεν υπάρχει κάτι που να τους ενώνει και χαρακτηρίζει τον δεσπότη του “πονηρό άνθρωπο που το παίζει καλός“.

Πάντως, η μητρόπολη Ρεθύμνης και ο ίδιος ο κ. Πρόδρομος δεν επηρεάζονται από τέτοιου είδους συμπεριφορές και ο ιεράρχης πρόκειται να παραστεί κανονικά στην σημερινή πανήγυρη του ναού. Άλλωστε, πάγια θέση της μητρόπολης είναι πως «δεν υπάρχουν άβατα στην Εκκλησία», επομένως η παρουσία του κ. Πρόδρομου δεν έχει κανέναν άλλο σκοπό πέραν του να συμμετέχει στην εορτή, διαμηνύουν κύκλοι της τοπικής εκκλησίας.

Άβατα στην εκκλησία της Κρήτης δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν

Μιλώντας ωστόσο για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο, μητροπολίτης και ιερέας αμέσως μετά την τέλεση του εσπερινού, ο κ. Πρόδρομος ξεκαθάρισε πως η εκκλησία δεν είναι κανενός και πως άβατα στην εκκλησία της Κρήτης δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν.

Έδωσε μάλιστα «κλάδο ελαίας» απευθύνοντάς του κάλεσμα συμπόρευσης εν Χριστώ και εκείνος έκπληκτος όπως τόνισε από τα πατρικά λόγια αγάπης που άκουσε, συμφώνησε να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα για έναν διάλογο ουσίας με ελευθερία και χωρίς δεσποτισμό.  

ΠΗΓΗ:ekriti.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ