Κυ, 23/06/24 | 18:29

ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ

Το Ηράκλειο τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Μηνά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα η εκκλησία της Κρητης τίμησε τη Μνήμη του Προστάτη και Φρουρού του Μεγάλου Κάστρου του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Μηνά του θαυματουργού Πολιούχου Ηρακλείου.

Το απόγευμα της Παρασκευής τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, με την παρουσία πολλών κληρικών. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου.

Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού, ο κ. Ευγένιος, ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής, τον κλήρο, τους άρχοντες και το λαό και ευχήθηκε καταλλήλως.

Το πρωί του Σαββάτου, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος  του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και των Επισκόπων Κωνσταντιανής κ. Κοσμά και Κνωσού κ. Μεθοδίου, πλήθους κληρικών της Αρχιεπισκοπής Κρήτης και άλλων Μητροπόλεων. Το θείο κήρυγμα διηκόνησε ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ευχαρίστησε τους παρισταμένους αρχιερείς για την παρουσία τους, τον διακονήσαντα τον λόγο Θεοφιλέστατο κ. Μεθόδιο, τους άρχοντες και το  λαό που προσήλθαν ως πιστοί προσκυνητές στον προστάτη άγιο της πόλης, ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την προθυμία του να υπάρξει αρωγός και συμπαραστάτης της αποκατάστασης και ανακαίνισης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, ο οποίος έχει υποστεί ζημιές από τους σεισμούς των τελευταίων ετών.

Στη συνέχεια ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Μηνά.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Μηνά παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο απερχόμενος και ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου, Βουλευτές Ηρακλείου, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι επικεφαλής των τοπικών Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών και άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων του τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ