Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 19:25

Κοσμοσυρροή στη λιτανεία του Τιμ. Σταυρού στον Κολωνό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Τιμίου Σταυρού στον Κολωνό. Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη υψώση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, με την πάνδημη περιφορά της Ιεράς Εικόνας και του Τιμίου Σταυρού.

Πλήθος λαού όλων των ηλικιών, κατέκλυσε την Πλατεία Εσταυρωμένου στην οδό Λένορμαν και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις όλες αυτές τις ημέρες.

Ο Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων προέστει της λιτανείας, περικυκλούμενος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων.

Ο κ. Μελίτων μετέφερε την ευλογία του Τιμίου Σταυρού και το μήνυμα της εορτής που δεν είναι άλλο από το θρίαμβο της πίστεώς μας έναντι του Διαβόλου. Επεσήμανε επίσης το καθήκον όλων των Χριστιανών για ανιδιοτελή αγάπη προς τον συνάνθρωπο, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και κοινωνικής τάξης λέγοντας πως “ο Χριστός σταυρώθηκε για όλους εμάς, χωρίς διάκριση καμία. Από αυτόν τον ευλογημένο Σταυρό, να αντλήσουμε κι εμείς δύναμη και θάρρος για να το μεταδώσουμε στους πονεμένους αδελφούς μας”.

Έκλεισε αφού ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη λιτάνευση και λάμπρυναν με την παρουσία τους την εορτή, ενώ επαίνεσε τον προϊστάμενο του Ναού, π. Νικόλαο Κούβαρη και τους συνεργάτες του, για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ