Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 | 16:01

Ευρίπου: “Η μωρία του Σταυρού εξαγόρασε από την φθορά το γένος των ανθρώπων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Εσταυρωμένου στην Κολοκυνθού και εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, προεξάρχοντος του Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυστόμου, πλαισιωμένος από τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου και τον προιστάμενο του Ναού π. Νικόλαο Κούβαρη.

Tον θείο λόγο προς τους πιστούς κήρυξε ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τόνισε ότι για τους Ιουδαίους και τους προγόνους μας “ο Εσταυρωμένος Χριστός αποτελεί σκάνδαλο και ανοησία. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι πεθαίνει για να ζήσουν οι άλλοι”.

Συμπλήρωσε δε πως “αυτή η μωρία του Σταυρού, αυτό το σκάνδαλο είναι που εξαγόρασε την φθορά από το γένος των ανθρώπων. Είναι το όπλο που νίκησε τον θάνατο, μέσω του δικού του.
Είναι το ξεδίπλωμα της αγάπης του Θεού προς εμάς”.

Κλείνοντας, ευχήθηκε στους πιστούς “ο Σταυρός του Κυρίου, να είναι για εμάς ο δρόμος προς την ένδοξη βασιλεία του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος”.

Το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός, η λιτάνευση στους γύρω δρόμους και θα επακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση στο προαύλιο του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ