Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 | 7:55

Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΛΑΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αλεξανδρείας: “Αφιερώνω την σημερινή γιορτή στους αδελφούς στην Ουκρανία που σταυρώνονται και ιδιαιτέρως στην πόλη που αγάπησα την Οδησσό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μήνυμα ενότητας και ειρήνης έστειλε το πρωί της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος από τον Άγιο Νικόλαο του Καΐρου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της θείας λειτουργίας συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Μέμφιδος κ. Νικοδήμου και Ερμουπόλεως κ. Νικολάου, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ Δαμιανός.

«Από που είναι αυτός ο Σταυρός και από που μου τον δώσανε;», ρώτησε ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος προς τον Έλληνα Πρέσβη για να απαντήσει λίγο μετά από την Οδησσό. «Το μέρος που υπηρέτησα δέκα ολόκληρα χρόνια», υπογράμμισε.

Όπως τόνισε μάλιστα, «μου είπαν πατέρα Θεόδωρε σου έχουμε ένα δώρο. Όχι εγκόλπια χρυσά και όχι άμφια χρυσοκέντητα αλλά έναν τίμιο Σταυρό και στο βάθος ένα μικρό τεμάχιο του τιμίου Ξύλου. Ήταν το ωραιότερο δώρο στην πατριαρχία μου», σημείωσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος γεμάτος συγκίνηση.  

Έχοντας τη σκέψη του ωστόσο στους αδερφούς χριστιανούς της Ουκρανίας που δοκιμάζονται από τον πόλεμο, ο κ. Θεόδωρος επεσήμανε πως, «θα ήθελα να αφιερώσω την σημερινή γιορτή στους αδελφούς μας που σταυρώνονται εξαιρέτως δε στην πόλη που αγάπησα την Οδησσό», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως «δεν θα κρίνουμε ούτε θα κατακρίνουμε σήμερα αλλά θα προσευχηθούμε να έρθει η ομόνοια ανάμεσά τους».

Φώτο: ekkairo.org

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος κατέληξε λέγοντας πως, «ο τίμιος Σταυρός που και οι δύο λαοί προσκυνούνε και αγάλλονται αυτός να τους χαρίσει την δικαιοσύνη για να έρθει ειρηνικό το άγιο πάσχα».

Παρακολουθήστε την ομιλία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ