Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 23:45

Ο ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Αμερικής: “Τον σταυρό του χριστού τον βρίσκουμε μόνο στα βάθη της ψυχής μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Κάθε χριστιανός καλείται να σηκώσει τον σταυρό του χριστού που μπορούμε να τον βρούμε μόνο στα βάθη της ψυχής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος την ημέρα των Θεοφανείων.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, που το πρωί της Πέμπτης, βρέθηκε στο Spring Bayou της Φλόριντα, για να τελέσει τον καθαγιασμό των υδάτων, σημείωσε πως «αυτόν τον σταυρό που φυτεύτηκε εκεί, κατά την ημέρα της βαπτίσεώς μας, καλούμαστε και εμείς σε ολόκληρη τη ζωή μας, να τον ανασύρουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, όπου βρίσκεται».

Όπως διευκρίνισε μάλιστα, ο σταυρός αυτός είναι, «η γέφυρα που μας δίνει τη δυνατότητα, να διασχίσουμε τους δρόμους της θυσιαστικής αγάπης, της συγχώρεσης, της ειρήνης με τους εχθρούς μας, αλλά και της αποκοπής των εγωιστικών επιθυμιών και των παθών μας. Είναι η γέφυρα, μέσω της οποίας περνάμε από αυτό τον κόσμο, στην αιώνια ζωή», σημείωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, απευθυνόμενος προς τους πιστούς, που είχαν προσέλθει στη λίμνη, για να παρακολουθήσουν τους νέους, που θα βουτούσαν στα βαθιά νερά και να ανασύρουν τον τίμιο σταυρό, τόνισε.

«Σκουπίστε τα βάθη της ψυχής σας, για να τον κρατήσετε μόνοι σας. Αφήστε την καρδιά, το μυαλό και την ψυχή σας, να πιάσει τον πολύτιμο και ζωοδόχο σταυρό. Με τον τρόπο αυτό, θα ανανεωθούμε με τα μυστικιστικά ρεύματα του βαπτίσματός μας και θα κρατήσουμε την αιώνια ζωή», κατέληξε.

Να σημειωθεί, ότι είχε προηγηθεί η θεία λειτουργία και η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού από τον κ. Ελπιδοφόρο, στον ιερό ναό του αγίου Νικολάου, Tarpon Springs, στη Φλόριντα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ