Λυπηρή και απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία ο επίσκοπος Μαρνεούλι και Χουτζάμπι Γεώργιος του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Μάλιστα, επισημαίνει με νόημα το γεγονός πως ο εμβληματικός αυτός ναός, στον οποίο βρισκόταν “ο θρόνος όπου καθόταν ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ως στύλος όλης της Ορθοδοξίας”, είναι αρχαιότερος από αυτήν τη μουσουλμανική θρησκεία.

Ο κ. Γεώργιος κλείνει λέγοντας πως “ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή όλης της Χριστιανοσύνης και ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα αναθεωρηθεί”.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γεωργίου για την Αγία Σοφία

Στον κόσμο εξελίσσονται πολύ λυπηρά γεγονότα και ιδιαίτερα στην γειτονική μας χώρα. Ιδιαίτερα λυπηρή είναι η απόφαση της Τουρκικής κυβέρνησης να μετατραπεί σε τζαμί η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας. Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο.

Ο Ναός της Αγίας Σοφίας για όλη την Χριστιανοσύνη είναι ιδιαίτερα ιερός και μάλιστα αρχαιότερος ναός ο οποίος λειτουργούσε πάνω από χίλια χρόνια. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Αγία Σοφία είναι αρχαιότερη παρά η μουσουλμανική θρησκεία.

Εκεί ήταν ο θρόνος όπου καθόταν ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ως στύλος όλης της Ορθοδοξίας. Γι’ αυτό ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή όλης της Χριστιανοσύνης και ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα αναθεωρηθεί.

Ετικέτες: