Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 22:57

Επίσκοπος Μαρνεούλι Γεώργιος: “Η Αγία Σοφία είναι αρχαιότερη από τη μουσουλμανική θρησκεία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Λυπηρή και απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία ο επίσκοπος Μαρνεούλι και Χουτζάμπι Γεώργιος του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Μάλιστα, επισημαίνει με νόημα το γεγονός πως ο εμβληματικός αυτός ναός, στον οποίο βρισκόταν “ο θρόνος όπου καθόταν ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ως στύλος όλης της Ορθοδοξίας”, είναι αρχαιότερος από αυτήν τη μουσουλμανική θρησκεία.

Ο κ. Γεώργιος κλείνει λέγοντας πως “ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή όλης της Χριστιανοσύνης και ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα αναθεωρηθεί”.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γεωργίου για την Αγία Σοφία

Στον κόσμο εξελίσσονται πολύ λυπηρά γεγονότα και ιδιαίτερα στην γειτονική μας χώρα. Ιδιαίτερα λυπηρή είναι η απόφαση της Τουρκικής κυβέρνησης να μετατραπεί σε τζαμί η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας. Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο.

Ο Ναός της Αγίας Σοφίας για όλη την Χριστιανοσύνη είναι ιδιαίτερα ιερός και μάλιστα αρχαιότερος ναός ο οποίος λειτουργούσε πάνω από χίλια χρόνια. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Αγία Σοφία είναι αρχαιότερη παρά η μουσουλμανική θρησκεία.

Εκεί ήταν ο θρόνος όπου καθόταν ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ως στύλος όλης της Ορθοδοξίας. Γι’ αυτό ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή όλης της Χριστιανοσύνης και ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα αναθεωρηθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ