Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 11:39

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΕ 23 ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αγία Σοφία: Έναντι 25 ευρώ η εισοδος των αλλοδαπών τουριστών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Έναντι 25 ευρώ θα επιτρέπεται από την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου η εισοδος των αλλοδαπών τουριστών στην Αγία Σοφία ενώ για του Τούρκους πολίτες η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Με τον τρόπο αυτό τίθεται σε ισχύ η απόφαση του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για επιβολή εισιτηρίου στο μνημείο αυτό της Παγκόσμιας Κληρονομίας.

Σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρει: «Στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης και προστασίας του μνημείου που ξεκίνησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Έρσοϊ προβλέπεται η εγκατάσταση εκδοτηρίου εισιτηρίων σε συγκεκριμένο μέρος που έχει ήδη προετοιμαστεί για τους επισκέπτες και θα τεθεί σε λειτουργία στις 15 Ιανουαρίου.

Επιπλέον έχει γίνει η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας, συστημάτων ανίχνευσης πυρκαγιάς καθώς και συστημάτων ανακοίνωσης έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας κατά μήκος της διαδρομής περιήγησης στα αξιοθέατα του τεμένους».

Συμφωνα με τα τουρικά μέσα ενημέρωσης με ένα ειδικό σύστημα ακουστικών και μέσω ενός QR code οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για το μνημείο σε 23 γλώσσες σε ένα ήσυχο περιβάλλον χωρίς να ενοχλούν τους προσκυνητές που θα προσεύχονται σε αυτό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ