Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 | 4:06

Αγία Σοφία: Με εισιτήριο θα εισέρχονται από το νέο έτος οι τουρίστες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εισιτήριο θα κόβουν από το νέο έτος όσοι τουριστές θέλουν να επισκεφθούν την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νουρί Έρσοϊ.

Αιτιολογώντας την απόφασή του, ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι, «το τέμενος της Αγίας Σοφίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά και τουριστικά κέντρα του κόσμου. Έχουμε προβεί σε ορισμένες ρυθμίσεις για να προστατεύσουμε αυτή τη σημαντική δομή και να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν μια καλύτερη εμπειρία».

Συμπλήρωσε δε, «μία από αυτές τις ρυθμίσεις είναι να εισάγουμε εισιτήριο στους ξένους πολίτες για την επίσκεψη στο τζαμί της Αγίας Σοφίας. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από τις 15 Ιανουαρίου 2024».

Από τις 15 Ιανουαρίου θα αλλάξουν και οι είσοδοι στο μνημείο, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αναστάτωση μεταξύ των Τούρκων πολιτών που προσέρχονται για θρησκευτικούς λόγους και ξένων πολιτών που απλά το επισκέπτονται ως τουρίστες. Άγνωστο ωστόσο παραμένει για την ώρα το αντίτιμο για την επίσκεψη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ