Πε, 13/06/24 | 1:28

Εντυπωσιάστηκε η ΠτΔ από το έργο της Εκκλησίας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ευκαιρία να ενημερωθεί για το τεράστιο έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος στον τομέα της προστασίας των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κα. Σακελαρροπούλου βρέθηκε σε έναν από τους ξενώνες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού της Εκκλησίας «Συνύπαρξις» όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί προσωπικά από τον Αρχιεπίσκοπο για το έργο και να δει η ίδια τόσο τις εγκαταστάσεις όσο και τα παιδιά.

«Είδα με συγκίνηση την αγάπη και την φροντίδα με την οποία τα παιδιά αντιμετωπίζονται. Είναι καθήκον όλων μας να αποδείξουμε ότι η αγάπη και η φροντίδα στο συνάνθρωπο δεν έχουν σύνορα» δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας την οποία ξενάγησε στους χώρους της δομής » ο γενικός διευθυντής αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, ο οποίος και παρουσίασε ένα σύντομο ιστορικό των δράσεων του φορέα και του τρόπου λειτουργίας των δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Παρόντες κατά την επίσκεψη της Προέδρου ήταν επίσης ο πρόεδρος της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη, η Ειδική Γραμματέας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδος κ. Rocco Gianlucca.

Αξίζει να σημειωθεί πως την εκδήλωση πλαισίωσε ένας μικρός φιλοξενούμενος, ο οποίος ερμήνευσε με το βιολί του ένα παραδοσιακό μικρασιάτικο τραγούδι και ένα της χώρας καταγωγής του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της η κα. Σακελαρροπούλου είχε την ευκαιρία ν συνομιλήσει με παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές που εξέφρασαν την χαρά τους για την ευκαιρία αυτής της μοναδικής συνάντησης, αλλά και την ευγνωμοσύνη τους προς την Εκκλησία της Ελλάδος για την φιλοξενία και την φροντίδα που τους παρέχει.

Με το πέρας της επισκέψεως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα εδώ με τον Μακαριώτατο, στη δομή φιλοξενίας προσφυγόπουλων της AMKE “Συνύπαρξις”. Εδώ που φιλοξενούνται παιδιά, τα οποία έχουν περάσει ιδιαίτερες δυσκολίες για να φτάσουν στην πατρίδα μας, αναζητώντας ασφάλεια και ένα καλύτερο μέλλον. Είδα με συγκίνηση την αγάπη και την φροντίδα με την οποία τα παιδιά αντιμετωπίζονται. Είναι καθήκον όλων μας να αποδείξουμε ότι η αγάπη και η φροντίδα στο συνάνθρωπο δεν έχουν σύνορα.

Οφείλω ένα ευχαριστώ στον Μακαριώτατο και στους συνεργάτες του, γιατί στην πράξη αποδεικνύουν στη “Συνύπαρξη” τη μεγάλη αξία αυτών των αρχών. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες της εποχής λόγω της πανδημίας και των οικονομικών προβλημάτων, θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση, στο μέτρο που ο καθένας μπορεί, να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από τη βοήθειά μας. Η δομή αυτή το αποδεικνύει και μας δείχνει τον δρόμο και την αξία της αλληλεγγύης».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε:
«Και εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μας δίνεται να είμαστε σήμερα εδώ. Σε όσα είπε η κυρία Πρόεδρος συμφωνώ και τα προσυπογράφω. Είναι πίστη της Εκκλησίας διαμέσου των αιώνων, ότι δεν υπάρχουν πράγματα που να χωρίζουν τους ανθρώπους. Αυτές είναι επινοήσεις των ανθρώπων. Εμείς έχουμε υποχρέωση να αγαπούμε τον κάθε άνθρωπο, όποιο χρώμα κι αν έχει, όπου κι αν βρίσκεται. Αυτό γίνεται στις δομές της Εκκλησίας και πιστεύω ότι είναι ένα από τα αξιόλογα έργα για τη διακονία Της. Η συνεργασία μας σε αυτόν τον τομέα με την Πολιτεία είναι απαραίτητη. Οι δύο θεσμοί σήμερα – η Πολιτεία που εκπροσωπεί η κυρία Πρόεδρος και η Εκκλησία – πρέπει να συνεχίσουμε για το καλό αυτών των παιδιών, αλλά και του κόσμου γενικότερα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ