Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 | 16:38

Χαρακόπουλος: Ανεκτίμητος ο ρόλος της Εκκλησίας στην διατήρηση εθνικής ταυτότητας των αποδήμων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Ο ρόλος της Εκκλησίας στην διατήρηση της εθνικής ταυτότητας του απόδημου ελληνισμού είναι ανεκτίμητος. Είχα την ευκαιρία να δω ιδίοις όμμασι, κατά την τελετή της ενθρόνισής σας, το έργο που επιτελείτε στην Αργεντινή, αλλά και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής που σας εμπιστεύθηκε το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Ελπίζω ότι από πλευράς της ελληνικής πολιτείας θα συνεχιστεί η απαραίτητη αρωγή για την ενίσχυση των δεσμών της ομογένειας με το εθνικό κέντρο. Άλλωστε, αυτό είναι πρωτίστως αίτημα του ίδιου του ελληνισμού της Λατινικής Αμερικής που, παρά την τεράστια απόσταση που τον χωρίζει από την πατρίδα, επιθυμεί να κρατήσει ζωντανές τις παραδόσεις και την πίστη του».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στη συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων, έδρα του διεθνούς θεσμού, στον οποίο συμμετέχουν Ορθόδοξοι βουλευτές από 25 χώρες.

Ο ιεράρχης της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται στην Αθήνα, προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη όπου συνάντησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Στην Αθήνα ο κ. Ιωσήφ είχε σειρά συναντήσεων με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κυβερνητικούς και θεσμικούς παράγοντες, με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Μητροπόλεως Μπουένος Άιρες και των εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών της ελληνικής κοινότητας της Αργεντινής. 

Ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες ενημέρωσε ενδελεχώς τον επικεφαλής της ΔΣΟ για την κατάσταση της Εκκλησίας που ποιμαίνει, και εξέθεσε τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν ώστε να ανταποκριθεί στο σημαντικό ρόλο που της αναλογεί. Ζήτησε από τον κ. Χαρακόπουλο τη συμπαράστασή του στην αποδοχή των αιτημάτων που μετέφερε και εκ μέρους της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Αργεντινής στην ελληνική πολιτεία. 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι συμμερίζεται «απολύτως την αγωνία του να διατηρηθεί ζωντανή η σχέση των απόδημων Ελλήνων, ιδιαίτερα αυτών της τρίτης ή τέταρτης γενιάς, με την μητέρα πατρίδα, καθώς αυτή είναι διαχρονικά αμφίδρομα ωφέλιμη». Ενημέρωσε τον ιεράρχη για την έως τώρα δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες που προωθεί η ΔΣΟ, παρά τις δυσκολίες της δια ζώσης επικοινωνίας που επέβαλε η πανδημία του covid-19. Τέλος, οι δυο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τη δυνατότητα διεύρυνσης των δράσεων της ΔΣΟ με τη διοργάνωση συνεδρίου για την Ορθοδοξία στη Λατινική Αμερική, πρόταση που είχε διατυπώσει ο δραστήριος ομογενής βουλευτής της Αργεντινής κ. Ανδρέας Ζώτος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ