Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 23:59

ΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Χαλκίδος: “Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της κοινής αναστάσεώς μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην από ετών καθιερωμένη προεόρτια ιερά αγρυπνία εν όψει της επικείμενης ιεράς μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου προεξήρχε το βράδυ της Δευτέρας ο μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας πολλοί ήταν οι ευλαβείς πιστοί που προσήλθαν για να προσκυνήσουν το ιερό ένδυμα του οσίου το οποίο φυλάσσεται στο μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του επισκοπείου και μετεφέρθηκε στο ναό της Αγία Παρασκευής γι’ αυτό το λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε ερμηνευτικά την διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή (Ιωάν. 8, 51-59), ενώ αναφέρθηκε στον προεορτίως τιμώμενο Όσιο Ιωάννη ο οποίος είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της κοινής αναστάσεώς μας και επεσήμανε ότι, “αν και κατά τον παρόντα βίο έζησε μέσα στις ακαθαρσίες του στάβλου των ζώων ως αιχμάλωτος και σκλάβος, ο Θεός τον τίμησε και κάθε χρόνο κατά την ημέρα της εορτής του όταν λιτανεύεται το ιερό σκήνωμά του στους δρόμους του Νέου Προκοπίου, οι κάτοικοι τον ραίνουν με τριαντάφυλλα που έχουν στις αυλές τους. Κυριολεκτικά περνά μέσα από μια “βροχή των ρόδων” που μαρτυρά και την δόξα του Θεού.

Λίγο πριν την απόλυση ευλογήθηκε από τον μητροπολίτη Χαλκίδος το εόρτιο κόλλυβο του Οσίου Ιωάννου το οποίο είχαν ετοιμάσει ευσεβείς ενορίτισσες και ευχήθηκε σε όλους να αξιωθούμε να εορτάσουμε και φέτος τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου, ενώ μεταξύ των εκκλησιασθέντων ήταν και ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος μετά των συνοδών κληρικών του.

Να σημειωθεί ότι ο εορτασμός της μνήμης του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας θα μεταδοθεί ζωντανά από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ